REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Justas Laucius parengė Aukščiausiajam Teismui praėjusią savaitę pateiktą kasacinį skundą, kuriuo prašoma peržiūrėti tyčiniu vyriškio nužudymo organizavimu dėl savanaudiškų paskatų kaltinto ir apeliacinėje instancijoje išteisinto 45 metų A. A. bylą.

REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltimas žmogaus gyvybei per bendrininkus (ginkluotos gaujos narius, iš kurių 3 asmenys už šio nusikaltimo įvykdymą nuteisti ir atlieka ilgalaikes laisvės atėmimo bausmes, o ketvirtasis šiuo metu slapstosi nuo baudžiamojo persekiojimo), įvykdytas 1995 metų gegužę Vilniuje prie tuometinių Vyriausybės rūmų susprogdinant automobiliu važiavusį R. G.

REKLAMA

Šių metų balandį Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu už šio nusikaltimo organizavimą kaltu buvo pripažintas A. A., jam paskirta 8 metų laisvės atėmimo bausmė. Gegužę Apeliacinio teismo nuosprendžiu A. A. išteisintas, teismui konstatavus, kad jo dalyvavimas šio nusikaltimo padaryme neįrodytas.

Prokuroro kasaciniame skunde nurodoma, kad nagrinėjant bylą apeliacinės instancijos teisme buvo padaryti esminiai baudžiamojo proceso įstatymo pažeidimai – įvertinti ne visi įrodymai arba iškraipyta jų prasmė, kiekvienas įrodymas vertintas atskirai, nesusiejant ir neanalizuojant jų visumos, nuosprendis grįstas ir neištirtais įrodymais, apeliacinis teismas nepateikė motyvų, kodėl kaltinamąjį teisinantys įrodymai priimti, o kaltinantys atmesti ir, galiausiai, neišnagrinėtas prokuroro apeliacinis skundas.

Aukščiausiojo Teismo prašoma panaikinti išteisinamąjį nuosprendį ir perduoti bylą iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų