REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimūno sūnui darbas kertasi su politika

Kai kurie Pasvalio rajono savivaldybės tarybos nariai, atstovaujantys opozicijai, piktinasi, kad ką tik iškeptas politikas, seimūno, gydytojo ginekologo, konservatoriaus Antano Matulo vyriausiasis iš trijų sūnų - 26-erių metų Vismantas Matulas - lankosi ne visuose jam privalomuose posėdžiuose - rašo laikraštis "Pasvalio balsas".

REKLAMA
REKLAMA

Gyvenantis ir dirbantis Vilniuje parlamentaro sūnus prieš šių metų rinkimus į savivaldybių Tarybas nusprendė pradėti brautis per politikos brūzgynus Pasvalyje, savo gimtajame krašte, ir buvo išrinktas į pastarosios kadencijos rajono Tarybą.

REKLAMA

Džiaugėsi ne visi

V.Matulas, gimęs ir augęs Pasvalyje, pradėjęs savo karjerą valdžios link gimtojoje provincijoje, daugelio pasvaliečių nuomone, pasirinko puikų ėjimą. Juk, tarkim, šalies sostinėje, kur jauną politiką pažintų daug mažiau žmonių, tą padaryti būtų kur kas sudėtingiau. Tą pripažįsta ir sėkmingą karjerą politikoje padaręs tėvas.

Be to, šiame Šiaurės Lietuvos krašte vien jau Vismanto pavardė garsi tuo, kad jo gimdytoju patikėjo dauguma rinkėjų - jų valia jis ir tapo ne vienos kadencijos Seimo nariu. Tačiau V.Matulo pasirinkimą kandidatuoti į Pasvalio rajono savivaldybės Tarybą džiugiai sutiko ne visi pasvaliečiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Dar vienas Matulas veržiasi prie gardesnio kąsnio. Ką jis gali išmanyti apie mūsų kasdienybę, bėdas ir rūpesčius, jei gyvena ne čia, o Vilniuje?“, - miesto poliklinikoje prieš savivaldos rinkimus burbėjo eilėje prie vidaus ligų gydytojo kabineto lūkuriavusios kelios vidutinio amžiaus moterys.

Praleido tris posėdžius

Turbūt ne veltui sakoma, kad visiems geras nebūsi, be to, ir nebūtina. Nuomonių esti ir reikia įvairių. Tačiau prieš kelias dienas paaiškėjo, kad rajono Tarybos nariui V.Matului iš tiesų nelengva suspėti suktis tarp svarbių reikalų Vilniuje ir Pasvalyje.
Į „Pasvalio balso“ redakciją užsukęs rajono Tarybos narys, socialdemokratas Aleksas Varvuolis informavo, jog jaunasis politikas ne visada apsilanko posėdžiuose, kur dalyvauti jam privalu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pavyzdį politikas įvardijo tris liepos mėnesį vykusius rajono Tarybos patvirtintos redakcinės komisijos posėdžius, kai buvo svarstomi sprendimo projektai dėl Joniškėlio slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės bei jos darbuotojų ateities. Anot socdemo, nė viename jų V.Matulas nedalyvavo.

Tiesa, A.Varvuolis ir pats prisipažino, kad dviejuose iš trijų posėdžių jis nedalyvavo. Tačiau viename jų, antrajame, teigė nedalyvavęs dėl pateisinamos priežasties, o į trečiąjį neatvyko, nes jam esą nebuvo pranešta.

Svarstė opų klausimą

REKLAMA

Liepos 12 dieną vykusiame pirmajame posėdyje buvo aptarti du projektai. Juos ruošė rajono meras konservatorius Gintautas Gegužinskas bei A.Varvuolis.

Rajono vadovo siūlomame sprendimo projekte buvo nurodyta Pasvalio pirminės asmens sveikatos priežiūros centrui pavaldžią Joniškėlio ligoninę perduoti Pasvalio ligoninei nuo ateinančių metų sausio 1 dienos.

A.Varvuolis siūlė Joniškėlio ligoninėje palikti 25 slaugos ir 7 globos lovas, o Pasvalio ligoninėje nuo 2008 metų sausio 1 dienos palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje lovų skaičių padidinti iki 35.

REKLAMA

Analogiški posėdžiai su dar daugiau siūlymų vyko liepos 16-ąją ir liepos 18-ąją. Kol galop, kaip jau rašė „Pasvalio balsas“, rajono dešiniųjų pažiūrų politikai pasiekė savo - rajono Tarybos, kur valdančiajai daugumai atstovauja konservatoriai ir krikdemai, sprendimu Joniškėlio ligoninė buvo atplėšta nuo Pirminės asmens sveikatos priežiūros centro.

Ji jau po 5 mėnesių bus tiesiogiai pavaldi pasvaliečių konservatorių lyderio Rolando Rastausko vadovaujamai Pasvalio ligoninei. Tokiu būdu pastarosios administracijai nebereikės sukti galvos, kaip pateisinti milijonus, gautus palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus plėtrai bei ligoninės statyboms užbaigti.

Nuo tėviškės neatitrūkęs?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kandidatuodamas į Pasvalio rajono savivaldybės tarybos narius Tėvynės sąjungos (konservatorių, politinių kalinių ir tremtinių, krikščioniškųjų demokratų) sąraše šeštuoju numeriu įrašytas V.Matulas nesigynė gyvenąs ir dirbąs Vilniuje. Tačiau jis akcentavo Pasvalyje būnantis dažnai.

Prieš trejus metus teisės ir vadybos magistratūrą baigęs Seimo nario sūnus tikino nemanąs, kad atstumas nuo Pasvalio iki Vilniaus yra didelis, ypač šiais civilizacijos laikais - esą, sėsk į gerą automobilį ir lėk.

„Politika domiuosi seniai. Gal tėčio įtaka. Anksčiau negalėjau būti politiku, nes dirbau vidaus reikalų sistemoje. Dabar juo galiu būti, kadangi mano darbovietė pasikeitė“, - kalbėjo Valstybinės medicininio audito inspekcijos prie Sveikatos apsaugos ministerijos darbuotojas.

REKLAMA

Savo sūnui antrino ir dar prieš paskutiniuosius savivaldos rinkimus kalbintas Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas A.Matulas. Pasak jo, nesvarbu, kad Vismantas gyvena Vilniuje. Esą jis beveik kas savaitę grįžta į Pasvalį, todėl nuo tėviškės tikrai niekada nebuvo atitrūkęs.

Posėdžiams sutrukdė darbas

Kas gi nutiko, kad dar vos tik kelis mėnesius ragaujantis Pasvalio rajono Tarybos nario duonos Vismantas jau elgiasi kaip pamokas praleidinėjantis mokinukas?

Įstatymai numato, kad be pateisinamos priežasties praleidus tris iš eilės Tarybos posėdžius, Tarybos narys praranda savo mandatą. Tai konstatavo ir „Pasvalio balso“ kalbintas rajono vicemeras Povilas Balčiūnas.

REKLAMA

Savivaldybės bendrojo skyriaus vedėja Rasa Gedvilienė patvirtino, jog V.Matulas nedalyvavo nė viename iš trijų rajono Tarybos patvirtintos redakcinės komisijos posėdyje. „Žinoma, kad privalėjo dalyvauti, jei jau yra Tarybos narys“, - konstatavo vedėja, negalėjusi įvardinti nedalyvavimo priežasčių.

Nedalyvavęs posėdžiuose prisipažino ir V.Matulas. Jis teisinosi, jog būtent tomis dienomis jam reikėjo svarbius klausimus spręsti darbe, todėl į Pasvalį neatvyko.

„Aš informavau komisijos pirmininką. Jis man leido. Ar tai yra pateisinama priežastis, kad man tąkart žūtbūt reikėjo būti darbe, negaliu pasakyti. Tarybos komiteto, kuriam priklausau, posėdžiuose irgi ne visuose dalyvavau. Užtat rajono Tarybos posėdžio nepraleidau nė vieno“, - vardijo V.Matulas.

Į klausimą, ar jis nemanąs, kad darbas Vilniuje smarkiai kertasi su atstovavimu rinkėjams Pasvalyje, rajono Tarybos narys atšovė: „Kitus klausimus prašyčiau man pateikti raštu, kad būtų išvengta tendencingų straipsnių.“
 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų