REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Oro kompanija „British Airways“ turės sumokėti rekordinę 121,5 mln. svarų sterlingų baudą už kuro priemokų kainų fiksavimą savo tolimo nuotolio skrydžiuose, - praneša „Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

Tai didžiausia bauda, kurią už konkurencingumo įstatymo pažeidimus yra skyręs Jungtinės Karalystės „Teisingos prekybos tarnyba“, kuri šįryt teigė demonstruojantis nuostatas „veikti kategoriškai“, jei pasitaiko antikonkurencinė situacija.

REKLAMA

Tačiau iš tikrųjų „British Airways“ turės sumokėti iš viso 350 mln. svarų sterlingų dėl fiksuotų kainų skandalo, nes atskirą baudą numatė ir JAV Teisės departamentas.

Oro linijos pripažino, kad nuo 2004 m. rugpjūčio iki 2006 m. sausio jos slaptai bendrininkavo su „Virgin Atlantic“ dėl priemokų, pridėtų prie bilietų kainų, kurias sąlygojo pakilusios naftos kainos. Tuo laikotarpiu papildomas mokestis sudarė nuo 5 iki 60 svarų sterlingų bilietų kainos tolimo nuotolio skrydžiuose.

„British Airways“ vykdantysis vadovas Willie Walshas šįryt sakė, kad kuro priemokos yra „legitimuotas būdas“ padengti išlaidas, „tačiau tai jokiu būdu nepateisina antikonkurencingumo, kurį pademonstravo kai kurie individai iš „British Airways“. „Antikonkurencingas elgesys yra visiškai nepriimtinas ir mes visapusiškai jį smerkiame“, - pridūrė jis.    

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų