REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Ministrui Pirmininkui, p. Gediminui Kirkilui,
Lietuvos Respublikos Ūkio ministrui, p. Vytui Navickui

REKLAMA
REKLAMA

Išnagrinėjęs Lietuvos geotermijos asociacijos, Ūkio ministerijos 2007 m. birželio 15 dienos pasitarimo protokolą, UAB „Geoterma“ pateiktą informaciją apie jos finansinę būklę noriu Jūsų paklausti:

REKLAMA

1. Ar nemanote, kad   Ūkio ministerijoje 2007 m. birželio 15 dienos pasitarimo protokole nurodytas pavedimas Ūkio ministerijos energetikos departamentui iki 2007 08 20 dienos sudaryti darbo grupę ir pateikti pasiūlymus yra pernelyg ilgas, jei iš ties norima išspręsti šiuos gyvybiškai svarbius klausimus:

1.1. suteikti 2,1 milijono litų valstybės subsidiją (paramą) UAB „Geoterma“, kas padėtų atsiskaityti su įmonės kreditoriais, jau šiandien teisiškai galinčiais įnicijuoti UAB „Geoterma“ bankroto procedūrą, o taip pat  dalinai atkurti UAB „Geoterma“ apyvartinių lėšų rezervą. Tokią teisinę galimybę minėtame Ūkio ministerijos pasitarime nurodė ministerijos sekretorius p. A. Ignotas ir šiai minčiai niekas neprieštaravo;

REKLAMA
REKLAMA

1.2. kartu su Ūkio ministerijos teisinkais ir UAB „Geoterma“ vadovybe parengti raštą  Lietuvos Respublikos Generaliniam Prokurorui dėl pastarojo kreipimosi į Lietuvos Respublikos Aukščiausiąjį teismą su prašymu atnaujinti bylą, nurodant naujas aplinkybes ir pateikiant teisinius bei finansinius argumentus, kurie padėtų apginti viešąjį interesą – valstybės biudžeto lėšas (biudžeto tiesiogines investicijas ir būtinumą iš valstybės lėšų grąžinti Pasaulio banko UAB „Geoterma“ suteiktą paskolą);

1.3. kreiptis į Finansų ministerijos valdomą Turto banką ir AB „Lietuvos dujos“ – pagrindinius UAB „Geoterma“ kreditorius, informuojant juos apie einamuosius ir perspektyvinius Vyriausybės planus išsaugoti UAB „Geoterma“ ir valstybės lėšas bei paprašyti minėtų kreditorių neįnicijuoti UAB „Geoterma“ bankroto proceso;

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1.4. parengti ir su visais kreditoriais suderinti UAB „Geoterma“ įsiskolinimų padengimo grafiką;

1.5. Akcinių bendrovių įstatymo nustatyta tvarka per UAB „Geoterma“ akcininkus, spręsti naujos akcijų emisijos išleidimo klausimą, kuris padėtų išspęsti geoterminės kilpos debito atstatymo ir būtiniausius UAB „Geoterma“ techninio modernizavimo klausimus?

2. Ar nemanote, kad minėtoji darbo grupė, pavyzdžiui, per kokius 2 -3 mėnesius turėtų pateikti Vyriausybei perspektyvinę UAB „Geoterma“ vystymosi, o tuo pačiu valstybės interesus atitinkančią geoterminės energijos panaudojimo strategiją, į kurią, kaip buvo pažymėta nurodytame Ūkio ministerijos posėdžio protokole, o taip pat UAB „Geoterma“ direktoriaus rašte, įeitų:

REKLAMA

2.1. teisės aktų projekto dėl geoterminės kaip ekologiškos energijos, prioritetinio statuso, parengimas;

2.2. studijos dėl geoterminės energijos Vidmantų gręžiniuose panaudojimo gydymo tikslams, žemės ūkyje ir žuvivaisoje bei kitose srityse (įvertinus užsienio šalių ir visų pirma Lenkijos bei Vengrijos patirtį), parengimas ir tolimesnis ekonomiškai pagrįstų šios studijos išvadų įgyvendinimas?

Seimo narys Jurgis Razma

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų