REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už liberaldemokratų lyderiui Rolandui Paksui artimo verslininko verslo projektų palaikymą Vilniaus savivaldybės tarybos nariams siūlomi milžiniški kyšiai. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai tikrina informaciją apie galimus mėginimus papirkti Vilniaus savivaldybės tarybos narius.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Vilniaus tarybos posėdyje buvęs meras Artūras Zuokas paviešino garso įrašą, kuris esą įrodo, kad Vilniaus tarybos nariui, Lietuvos rusų sąjungos nariui Sergejui Dmitrijevui Alfrido Putramento atstovai siūlė 80 tūkst. litų už tai, kad šis balsuojant dėl statybų likimo Pupinės kaime pasėdėtų salėje ir negriautų kvorumo, rašo "Kauno diena".

REKLAMA

Įrašą A.zuokas tikino gavęs iš paties S.Dmitrijevo. Su politiku kalbėjosi verslininkas Andrejus Šneris. „Interesas būtent jūs. Pasiūlymo esmė paprasta – jūs galite susilaikyti, t.y. ir pasiūlymas, kad jūs sėdėtumėt salėj per balsavimą - 80 tūkstančių“, - siūlo verslininkas politikui. A.Šneris teigė pažįstantis S.Dmitrijevą, bet teigė jam nieko nesiūlęs, o įrašą vadino klastote. A.Putramentas taip pat teigia nieko nežinąs apie siūlomus kyšius.

REKLAMA
REKLAMA

Siūlymų paimti 200 tūkst. litų kyšį sulaukė ir liberalcentristų frakcijos narys Gintautas Babravičius. Politikas įrašo neturi ir teigia nežinąs, ar pokalbis buvęs rimtas. Kyšį siūliusio asmens pavardės jis neatskleidžia.

Po posėdžio garso įrašą A.Zuokas atidavė merui liberaldemokratui Juozui Imbrasui, siūlydamas visą medžiagą atiduoti teisėsaugai.

A.Putramentas teritorijoje šalia oro uosto turi supirkęs daugiau kaip 30 hektarų žemės. Sostinės tarybos opozicijos skaičiavimais, vien pakeitus žemės paskirtį, ją pardavęs verslininkas uždirbtų per 100 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Delfi.lt" praneša, kad STT pareigūnai tikrina informaciją apie galimus mėginimus papirkti Vilniaus savivaldybės tarybos narius.

STT patikrinimą pradėjo savo iniciatyva, pagal trečiadienį žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją. Ketvirtadienį į STT kreipėsi sostinės tarybos narys partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Rolandas Paksas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų