REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau seniai nacionalistinės partijos „Lenkijos šeimų lyga“ ir populistinės „Savigynos“ lyderiai nebuvo tokios geros nuotaikos, kaip pirmadienio spaudos konferencijoje, antradienį rašo Lenkijos dienraštis „Rzeczpospolita“.

REKLAMA
REKLAMA

Romanas Giertychas, vadovaujantis „Šeimų lygai“, neslėpė triumfo šypsenos, kai „Savigynos“ šefas Andrzejus Lepperis pareiškė: „Skelbiame, kad gimė nauja partija – „Lyga ir Savigyna“. Viskas rodo, kad artimiausiuose rinkimuose startuosime kartu“.

REKLAMA

Kol kas dar nenuspręsta, ar rinkimuose dalyvaus abiejų partijų koalicija, ar atskira partija. Viskas priklausys nuo visuomenės nuomonių tyrimų rezultatų. Pagal Lenkijos rinkimų įstatymą į Seimą siekianti patekti koalicija turi surinkti 8 proc. balsų, partija – 5 proc.

Abi besivienijančios partijos nusprendė nesitraukti iš valdančiosios koalicijos. „Visi „Savigynos“ Seimo nariai balsavo už tai, kad išeiti iš koalicijos, bet galutinį sprendimą paliko man. Galėjau spręsti emocionaliai, nes man, mano šeimai ir partijai padaryta didelė skriauda. Bet virš šitų dalykų dar yra Lenkija“, - sakė neseniai korupcija apkaltintas A. Lepperis.

REKLAMA
REKLAMA

Na, o Lenkijos premjerui, partijos „Teisė ir teisingumas“ lyderiui Jarosławui Kaczyńskiui naujas politinis darinys įspūdžio nepadarė. „Iš mūsų partijos taško žiūrint tai nėra svarbu“, sakė premjeras.

Dienraštis teigia, kad „Teisei ir teisingumui“ koalicija su viena partija nebus lengvesnė, nei bendradarbiavimas su dviem partneriais. Priešingai, ir antradieninių R. Giertycho ir A. Lepperio deklaracijų aišku, kad „Lyga ir Savigyna“ pasirinko konfrontaciją su koalicijos partneriais ir Seime, ir vyriausybėje. „Savigyna“ jau pareiškė, kad rudenį parems opozicijos pasiūlymą paleisti Seimą.

Labai aštri kova tarp partnerių vyks artimiausioje ateityje – „Lyga ir Savigyna“ turi nuspręsti, ar palaikyti tyrimo komisijos, nagrinėsiančios Centrinio antikorupcinio biuro (CAB) veiksmus Žemės ūkio ministerijoje. Remiantis CAB pateiktais duomenimis, A. Lepperis ir buvo apkaltintas korupcija. Jam tai kainavo vicepremjero postą. Manoma, kad „Lyga ir Savigyna“ pritars tokios komisijos atsiradimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų