REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sudėtinga drama apie kultūrinius žmonių skirtumus "Babelis" (Babel) ir prašmatnus miuziklas "Svajonių merginos" (Dreamgirls) pirmadienį laimėjo "Auksinių gaublių" apdovanojimus ir įsiveržė į priekį kovoje dėl "Oskarų".

REKLAMA
REKLAMA

Miuziklas "Svajonių merginos", kuriame pasakojama apie trijų dainininkių kelią į šlovę ir kuris yra paremtas istorija apie merginų grupę "The Supremes", laimėjo daugiausiai - tris apdovanojimus, tarp jų geriausio miuziklo ir geriausios komedijos kategorijose.

REKLAMA

Miuziklo žvaigždė Eddie Murphy (Edis Merfis) pelnė geriausio antrojo plano aktoriaus prizą, o drauge vaidinusi Jennifer Hudson (Dženifer Hadson) pripažinta geriausia antrojo plano aktore.

Atsiimdama apdovanojimą, J.Hudson neslėpė ašarų. "Dieve mano...Ačiū labai, - dėkojo ji. - O...Visuomet svajojau, bet tik ne apie tai. Tai viršijo bet kokius mano lūkesčius".

Filmas "Babelis, pasakojantis apie kultūrų skirtumus ir žmonių nesusikalbėjimą, laimėjo tik vieną, tačiau labai svarbų prizą - jis pripažintas geriausiu filmu dramos kategorijoje. "Babelis" buvo gavęs daugiausia - net septynias - "Auksinių gaublių" nominacijas.

REKLAMA
REKLAMA

Filmo režisierius meksikietis Alejandro Gonzalezas Inarritu (Alechandras Gonsalesas Injaritus) pabrėžė, kad jam teko nueiti ilgą ir išbandymų kupiną kelią, kol pasirodė ši juosta, kuri buvo nufilmuota trijuose žemynuose - Afrikoje, Šiaurės Amerikoje ir Azijoje, ir kurioje kalbama penkiomis skirtingomis kalbomis.

Pasak režisieriaus, nepaprastos aktorių vaidybos dėka "Babelis" peržengė sienas. "Manau, kino galia yra universali ir galiausiai emocijoms nereikia vertimo. Čia ir slypi visas jo grožis", - sakė jis.

Martinas Scorsese (Martinas Skorsezė) už kriminalinį trilerį "Infiltruoti" (The Departed) gavo geriausio režisieriaus apdovanojimą. Šis filmas buvo gavęs šešias "Auksinių gaublių" nominacijas ir užėmė antrąją vietą po "Babelio". Kritikus sužavėjęs trileris laikomas vienu didžiausių favoritų varžybose dėl šių metų "Oskarų".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Auksiniai gaubliai", kuriuos teikia Holivudo užsienio spaudos asociacija, dažnai padeda nuspėti, kokie filmai varžysis dėl prestižiškiausių kino industrijos prizų - Kino meno ir mokslo akademijos skiriamų "Oskarų", kurių įteikimo ceremonija vyks vasario 25 dieną.

"BORATO" SĖKMĖ

Kitose svarbiose kategorijose Forestas Whitaker`is (Forestas Vitikeris) už buvusio Ugandos diktatoriaus Idi Amino (Idžio Amino) vaidmenį juostoje "Paskutinis Škotijos karalius" (The Last King of Scotland) buvo apdovanotas geriausio dramos aktoriaus prizu. Britų aktorė Helen Mirren (Helen Miren) laimėjo du trofėjus: geriausios kino dramos aktorės "Gaublį", kurį gavo už karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) vaidmenį filme "Karalienė" (The Queen), ir geriausios televizijos serialo aktorės apdovanojimą, kuriuo buvo pagerbta už darbą seriale "Elizabeth I" (Elzbieta I).

REKLAMA

Britų komikas Sacha Baronas Cohenas (Saša Baronas Koenas), satyrinėje juostoje "Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė" (Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan) įkūnijęs netašytą kazachų reporterį, pelnė geriausio kino miuziklo ar komedijos aktoriaus "Gaublį".

Būdingu stiliumi S.B.Cohenas padėkojo savo kolegai Kenui Davitianui (Kenui Deivitianui), kuris filme per imtynių mačą be drabužių buvo atsisėdęs jam ant veido.

"Turėjau pasirinkti - mirti ar įkvėpti oro, kuris buvo užsilikęs tarp jo sėdmenų per 30 metų, - pokštavo S.B.Cohenas. - "Kennethai, jeigu negu tas sudusęs burbulas, manęs čia šiandien nebūtų".

REKLAMA

Geriausios komedijos aktorės apdovanojimas atiteko Meryl Streep (Meril Stryp), juostoje "Ir velnias dėvi "Prada" (The Devil Wears Prada) suvaidinusiai griežtą madų žurnalo redaktorę. Tai jau šeštasis "Auksinis gaublys" aktorės karjeroje.

Kino apdovanojimą namo išsivežė ir Peteris Morganas (Piteris Morganas), įvertintas už geriausią scenarijų, parašytą "Karalienei".

"Ratai" (Cars) buvo pripažinti geriausiu animaciniu filmu, o "The Song of the Heart" iš "Linksmųjų pėdučių" (Happy Feet) buvo išrinkta geriausia originalia kino daina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Alexandre`as Desplatas (Aleksandras Desplatas) už filmą "Dažytas šydas" (The Painted Veil) taip pat pelnė geriausio muzikinio takelio "Gaublį".

Nors daugiausia dėmesio sulaukia kino apdovanojimai, "Auksiniai gaubliai" teikiami ir už televizijos serialus. Šį kartą geriausia televizijos komedija buvo pripažinta "Bjaurioji Betė" (Uggly Betty), o jos žvaigždė America Ferrera (Amerika Ferera) išrinkta geriausia televizijos komedijos aktore.

Geriausio draminio televizijos serialo apdovanojimas atiteko "Grėjaus anatomijai" (Grey's Anatomy), o "Elzbieta I" buvo apdovanota kaip geriausias mini serialas ar televizijos filmas.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų