REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po sekmadieninių rungtynių Vilniuje, kai Varšuvos klubo „Legia“ sirgaliai nutraukė rungtynes su Vilniaus „Vėtra“, lenkai neabejoja, kad „Legia“ sulauks gigantiškų sankcijų, o klubo savininkai baiminasi investuotojų pasitraukimo.

REKLAMA
REKLAMA

Baudos bus milžiniškos

„Už savo sirgalius atsako klubas. „Legia“ tikrai bus nubausta mažiau nei lietuviai. Viskas priklauso nuo to, ką nutars UEFA atstovai. Rezultatas bus paskelbtas 3:0 „Vėtros“ naudai, o revanšas, jei jis ir bus, vyks 300 kilometrų atstumu nuo Varšuvos ir su tuščiomis tribūnomis. Viskas baigsis gigantiška bauda, o gal ir pašalinimu iš UEFA taurių turnyrų“, portalui sport.pl sakė Michałas Listkiewiczius, UEFA komisijos atstovas.

REKLAMA

Susierzinę savininkai

„Laukiame bet kokios UEFA bausmės, juo labiau tai mūsų taip vadinamų sirgalių rezicidyvas. Neatsimenu nei vienų rungtynių Europoje, po kurių nemokėtume baudos. Praėjusiais metais sumokėjome 180 000 zlotų. Esu šokiruotas, kad žmonės iš civilizuoto krašto gali taip elgtis. Tai laukiniai, kurie negali gyventi normalioje visuomenėje. Ir jie neturi teisės pasirodyti mūsų stadione. Lietuviai nebuvo pasiruošę sirgalių antplūdžiui, bet tai joks pasiteisinimas“, sakė „Legia“ prezidentas Leszekas Miklas dienraščiui „Rzeczpospolita“.

REKLAMA
REKLAMA

Jei bauda bus didelė, kyla grėsmė dėl tolimesnių koncerno ITI investicijų į „Legia“ klubą, nes nėra jokio noro finansuoti klubą, žaidžiantį tik Lenkijoje. Klubo savininkai Mariuszas Walteris ir Janas Wejchertas jau seniai susierzinę dėl to, kas vyksta. Jei ne Varšuvos miesto sprendimas leisti ITI statyti naują stadioną, įvykiai Vilniuje būtų tapę punktu, po kurio investuotojai pasakytų – „gana“, rašo „Rzeczpospolita“.

30 chuliganų sulaikyta

„Lietuvos policija sulaikė 30 chuliganų iš Lenkijos, o keli policininkai buvo lengvai sužeisti“, dienraščiui „Gazeta wyborcza“ sakė Lietuvos sporto žurnalistų klubo sekretorius Gintaras Nenartavičius.

„Organizatoriai nebuvo pasiruošę chuliganų ekscesams. Šiomis dienomis sostinėje vyko dainų šventė, kurioje dalyvavo 40 000 žmonių, o tvarką stadione palaikė tik 100 policininkų, kurie nesugebėjo sutramdyti siautėjančių chuliganų“, sakė G. Nenartavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų