• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per kelias pastarąsias dienas Kauno policijoje užregistruoti keli pranešimai apie asmenį, prisistatantį užsienio šalies, dažniausiai Italijos, piliečiu, ir vietiniams gyventojams siūlantį pigiai įsigyti vaizdo kamerų „Canon“.

REKLAMA
REKLAMA

„Trys už vienos kainą“,– tokį viliojantį pasiūlymą prie prekybos centro „Maxima“ (Pramonės pr. 29) keturiasdešimtmečiui kauniečiui laužyta anglų kalba pateikė tariamas užsienietis. Geros kokybės trys vaizdo kameros „Canon“, medžiaginiuose dėkluose, su dokumentais – tik už 4 tūkstančius litų. Iš pirmo žvilgsnio nauji daikčiukai toli gražu neprimena falsifikatų. Tik vėliau, panagrinėjus jų funkcijas, tampa aišku, kad pinigai sumokėti už gražius žaisliukus, galinčius tik fotografuoti.

REKLAMA

Analogišką pasiūlymą išgirdo dvidešimt dvejų metų jaunuolis netoli Eigulių kapinių Jonavos gatvėje. Šįkart italas teigė skubantis palikti šalį, todėl norintis išparduoti geros kokybės vaizdo kameras „Canon HV10“. Per išpardavimą – kainos perpus, už tris jaunuolis paklojo 2700 litų. Ir tik grįžęs namo pastebėjo, kad tai greičiausiai falsifikatai.

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad tariamas Milano gyventojas Džiuzepė – aukštas, maždaug 170-175 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, trumpų juodų plaukų, rudų akių, maždaug 33-35 metų amžiaus. Šneka laužyta anglų arba vokiečių kalba. Vairuoja naują, greičiausiai išsinuomotą mėlynos spalvos automobilį „Opel Meriva“. Neatmetama, kad „prekiauja“ ne tik Kaune, o ir kituose šalies miestuose, sakoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl šių nusikalstamų veikų Kauno policijoje pradėti tyrimai.

Įspėdami apie gresiančias apgaules, pareigūnai tikisi visuomenės pagalbos, siekiant užkirsti joms kelią ir sulaikyti sukčiautojus. Jei tapote panašaus asmens auka ar turite kitos vertingos informacijos apie panašaus pobūdžio nusikaltimus, nedelsdami paskambinkite į Kauno policiją telefonu 303 680 (visą parą), 02 arba 112.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų