REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka mano, kad Maskva ir Minskas skirtingai įsivaizduoja sąjunginės valstybės kūrimą."Iš visų konsultacijų ir derybų supratau, kad mes skirtingai matome ir suprantame sąjunginės valstybės kūrimo procesą. Sąjunga turi būti grindžiama lygiateisiškumo principais", - pareiškė A.Lukašenka žurnalistams sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš, pirmasis Baltarusijos prezidentas, nenoriu palaidoti šalies suvereniteto ir nepriklausomybės", - sakė jis ir pridūrė, kad Baltarusija nesirengia kurti sąjunginės valstybės, įeidama į Rusijos Federacijos sudėtį.

REKLAMA

"Jūs (Rusija) norite vienos valstybės? Bendros valdymo sistemos, bendros ekonomikos? Jei esate tam pasirengę, imkime ir padarykime tai šiemet", - pabrėžė Baltarusijos prezidentas primindamas, jog visai greitai Rusijoje vyks parlamento ir prezidento rinkimai.

Tuo pat metu Baltarusijos lyderis mano, kad dvišalių santykių krizė - jau praeitis.

"Tikiuosi, mūsų santykių krizė baigėsi. Tai buvo labai intensyvus, trumpas ir labai pavojingas krizės laikotarpis", - pareiškė A.Lukašenka, atsakydamas į Rusijos žurnalistų klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

"Šiandien nematau problemų dėl dujų, naftos tiekimų ir jos tranzito į Europą. Šiandien suderinti konkretūs kontraktai ir kainos sausiui ir vasariui, ir jos mums net labai priimtinos", - sakė prezidentas.

Jis taip pat patvirtino, kad Baltarusija pasirengusi plėtoti partnerystės ryšius su Europa energetikos srityje.

A.Lukašenka į žurnalistų klausimus atsakinėjo rinkimų apylinkėje, kur dalyvavo vietos tarybų deputatų rinkimuose.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų