REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtą nesėkmę septintose 2008 metų Europos futbolo čempionato atrankos turnyro B grupės rungtynėse patyrė Lietuvos rinktinė, trečiadienį namuose 0:2 (0:2) turėjusi pripažinti planetos čempionės Italijos ekipos pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA

"Žaidžiant su pasaulio čempionais reikia išnaudoti turimus momentus ir nedaryti klaidų", - spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos nacionalinės rinktinės treneris Algimantas Liubinskas. - "Kai tik padarai pora klaidų, griūva visa gynybos sistema. Jei Mindaugas Kalonas būtų įmušęs, žaidimas gal būtų pakrypęs kita linkme", - nesėkmės priežastis analizavo treneris.

REKLAMA

Vėliau A. Liubinskas pripažino, kad Italijos futbolininkai šiose rungtynėse buvo geresni.

"Norėjome sukurti dar vieną stebuklą, bet nepavyko. Jie buvo staigesni, greitesni. Tai lyg ir turėtų atrodyti natūralu, juk žaidėme su pasaulio čempionais", - guodėsi vilnietis.

Dėl praleistų įvarčių treneris nieko nekaltino, tačiau pažymėjo, kad tokių klaidų gynyboje daryti negalima: "Mes nesugebėjome įmušti iš patogios progos, o jie įmušė du fantastinius įvarčius po mūsų taktinių klaidų.

REKLAMA
REKLAMA

Baigdamas A. Liubinskas pripažino, kad pergalė varžovams nulėmė jų meistriškumas: "noro buvo labai daug, tačiau meistriškumo pritrūko. Būtent meistriškumu, o ne taktika, varžovai mus ir pranoko".

Italijos rinktinės treneris Roberto Donadonis spaudos konferenciją pradėjo pagyros žodžiais savo auklėtiniams, kurie žaidė "labai susikoncentravę".

"Žaidėjai turėjo ilgą ir sunkų sezoną, tačiau šias rungtynes sužaidė labai gerai, be klaidų ir dabar galės ramiai atostogauti bei ruoštis rugsėjo kovoms", - kalbėjo Italijos futbolo specialistams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treneris papriekaištavo Italijos žiniasklaidos atstovams, kad šie, jo nuomone, perdaug kritikavo rinktinę po rungtynių su Farerų salų komanda (Italijos rinktinė trečiadienį svečiuose laimėjo 2:1 - BNS).

"Ten nebuvo tragedijos, nes iškovojome pergalę. Su tokio tipo ekipomis labai sunku žaisti", - kalbėjo R. Donadonis.

Paprašytas įvertinti Italijoje rungtyniaujančių Lietuvos rinktinės futbolininkų - Mariaus Stankevičiaus ir Tomo Danilevičiaus - pasirodymą trečiadienio susitikime, Italijos rinktinės treneris pareiškė, kad šie du žaidėjai yra gerokai aukštesnio meistriškumo už savo komandos draugus.

REKLAMA

"Ypač gerai atrodė T. Danilevičius, priklausantis "Livorno" komandai. Jis tikras kapitonas, turintis tvirtas pozicijas savo komandoje", - pabrėžė italas.

Baigdamas R. Donadonis mandagiai atsisakė vertinti Lietuvos rinktinės pasirodymą, tačiau patikino, kad lietuviai stengėsi žaisti kokybišką futbolą ir tvirtino, jog "ši komanda turi gerą perspektyvą".

Artimiausias B grupės turnyro rungtynes Lietuvos futbolininkai rugsėjo 8 dieną išvykoje žais su Škotijos vienuolike.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų