REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstiečiai liaudininkai nutarė kreiptis į sveikatos apsaugos ministrą, prašydami pateikti motyvus, kuo remiantis branginami kompensuojami vaistai.

REKLAMA
REKLAMA

Įsigaliojus naujam kompensuojamųjų vaistų kainynui, brangsta daugelis anksčiau vartotų medikamentų, nes kaina už kompensuojamuosius vaistus vidutiniškai padidėja 8,6 proc. Kai kurių naujajame kainyne esančių vaistų kaina padidėja tik keliais litais, tačiau yra ir tokių, dažnai žmonių vartojamų vaistų, kurių kaina padidėjo dešimtimis ar net šimtais litų.

REKLAMA

„Vaistų brangimas ypač skaudžiai atsilieps asmenims, sergantiems diabetu, kraujotakos bei inkstų ligomis, neleistinai brangsta antinavikiniai, hormoniniai preparatai, todėl ministerija turėtų peržiūrėti kompensuojamų vaistų kainyną“, – teigia Valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos frakcijos vadovė Aldona Staponkienė.

Žiniasklaida skelbia, kad įsigaliojus naujam kompensuojamųjų vaistų kainynui, į vaistines užsukę žmonės yra nemaloniai nustebinami, jog brangsta daugelis jų anksčiau vartotų medikamentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų