REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį šeštadienį Žemaitijos kaimo muziejus paminėjo savo 40 metų sukaktį. Šia proga buvo surengta triukšminga šventė — nuo ankstaus ryto šurmuliavo tautodailininkai, vyko kaimiškų kapelų varžytuvės „Riktingiausė mozėkontaa“, taip pat išrinktas neseniai pasaulį išvydusios kumelaitės vardas.

REKLAMA
REKLAMA

Žemaitijos kaimo muziejaus darbuotojus 40-mečio proga pasveikino Seimo narys Valentinas Bukauskas, Telšių rajono savivaldybės meras Almantas Petkus, Žemaičių muziejaus „Alka“ direktorius Stasys Kasparavičius, kiti svečiai. Prisimintos ir pirmosios muziejaus dienos, pirmasis eksponatas — pirtelė, atgabenta iš Seimo nario V.Bukausko tėvų sodybos.

REKLAMA

Per Velykas pasaulį išvydusi kumelaitė jau turi vardą. Ją Agra pavadino devynerių metų Gabija Šniukaitė, savaitgalį praleisti iš Šiaulių atvykusi pas tetą. Kumelaitė taip pat papuošta ąžuolo vainiku, o jai vardą sugalvojusiai mergaitei įteiktas padėkos raštas ir dovanėlė.

Varžytuvių „Riktingiausė mozėkontaa“ nugalėtojais pripažinti muzikantai iš uostamiesčio. Liaudiškos muzikos kapelai „Mingė“ (vad. R.Bučmys) įteiktas pagrindinis prizas, nukaldintas tautodailininko Virgilijaus Mikuckio.

Vakarop, pasibaigus varžytuvėms, susirinkusius telšiškius bei jų svečius linksmino kantri grupė „Ciongs“ iš Salantų, o dar vėliau ją pakeitė dainininkas Ovidijus Vyšniauskas.

Marius Andriuška

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų