REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2007 m. birželio 2 d. (šeštadienį) 12.00 val. Kauno Muzikinio teatro skverelyje jau antrą kartą vyks Lietuvos tautų festivalis "Kultūrų tiltai 2007".

REKLAMA
REKLAMA

Prieš metus pirmą kartą surengtas Lietuvos tautinių mažumų kultūrą pristatantis festivalis sulaukė didelio miestiečių dėmesio ir tautinių mažumų organizacijų palaikymo. Žiūrovai priėmė kvietimą iš arčiau susipažinti su tautinių mažumų kultūra, papročiais ir tradicijomis. Šiemet šventė plečiasi ir savo žiūrovus pakvies ne tik į spalvingą meno kolektyvų koncertą, bet ir įvairių tautų menininkų "Kūrybines dirbtuves" bei vaikams rengiamą meno akciją "Mano svajonių pasaulis".

REKLAMA

Nuo pat vidudienio festivalio scenoje koncertuos meno kolektyvai iš Visagino, Klaipėdos, Trakų, Vilniaus bei Kauno. Keturiolika vaikų ir suaugusiųjų grupių pristatys muzikos ir šokio programas, supažindins su savo tautos papročiais ir kalbomis. Koncerto vedėja – šmaikščioji ponia Hana.

Šalia scenos pastatytose pavėsinėse veiks "Kūrybinės dirbtuvės", kuriose bus eksponuojami tautinių mažumų menininkų sukurti darbai. Čia meistrų vadovaujami lankytojai galės karoliukais išsisiuvinėti totorišką papuošalą, pasimokyti tradicinių rusų juostų pynimo būdų ir liaudies tapybos technikų, pabandyti nukalti armėnišką metalo dirbinį.

REKLAMA
REKLAMA

Piešti mėgstančius vaikus pakviesime sudalyvauti meno akcijoje - konkurse "Mano svajonių pasaulis". Pirmą kartą festivalyje organizuojamos meno akcijos tikslas – sukurti daugiataučio ir tolerantiško pasaulio viziją, meno priemonėmis paskleisti tautinės tolerancijos vertybes visuomenėje. Kiekvienas vaikas pieš savo įsivaizduojamą pasaulėlį ant atskiro dėlionės fragmento, iš vaikų sukurtų darbų bus sudėta bendra dėlionė "Mano svajonių pasaulis".

Festivalio organizatorius - Kauno įvairių tautų kultūrų centras. Festivalio globėjai: Kauno miesto savivaldybė, Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Lietuvos Respublikos kultūros ir sporto rėmimo fondas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų