REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato prizininke ketvirtus metus iš eilės tapusi "Šiaulių" komanda ateinantį sezoną rengiasi pasitikti iš esmės pasikeitusi.
Permainos prasideda nuo trenerio - su ekipa atsisveikina Aloyzas Rudys, praneša interneto svetainė "lrytas.lt".

REKLAMA
REKLAMA

"Po LKL sezono uždarymo man buvo pasakyta, kad klubo valdyba nepratęs kontrakto", - antradienį teigė 44 metų treneris. - "Turėjau nuojautą ir ji pasitvirtino. Bet aš nesu per daug nusivylęs - toks jau trenerio gyvenimas. Su "Šiaulių" krepšininkais praleidau dvejus gražius metus, įgijau daugiau patirties. Klubas gal irgi per daug nenusivylė mano darbu".

REKLAMA

Kas taps naujuoju "Šiaulių" ekipos treneriu, antradienį "Lietuvos rytui" dar negalėjo pasakyti nei "Šiaulių" klubo prezidentas Algimantas Mikšys, nei direktorius Adomas Klimavičius.

"Pirmiausia reikia sulaukti žinios, kur žaisime. Jeigu vilniečiai pateks į Eurolygą ir gausime vietą ULEB taurės turnyre, orientuosimės į tokį lygį. O jei vėl rungtyniausime Europos taurės turnyre - bus truputį kitokie planai", - svarstė A. Mikšys.

REKLAMA
REKLAMA

Anot klubo vadovo, Rimo Kurtinaičio tarp pretendentų į trenerius tikriausiai nebebus: "Jau šiek tiek kalbėjomės su kai kuriais kitais kandidatais, bet tuo viskas ir baigėsi. Iš viso dar per anksti apie tai kalbėti".

"Šiaulių" ekipoje bus ne tik naujas treneris, bet ir nemažai naujų krepšininkų. Galiojančius kontraktus turi tik keturi žaidėjai - vidurio puolėjas Artūras Masiulis, puolėjai Julius Mykolaitis, Gediminas Orelikas ir iš Joniškio ekipos įpusėjus sezonui pasikviestas gynėjas Žilvinas Petraitis.

Tačiau tai nekelia nerimo "Šiauliams", nes kone iki 4 mln. litų žadantis išaugti klubo biudžetas atveria viltingų galimybių. Neatmetama, kad be legionierių LKL bronzą šįmet iškovojusioje ekipoje atsiras du trys užsieniečiai.

"Jei nesusitarsime su lietuviais, gali tekti papildymo dairytis ir svetur. Europoje pažaidę Lietuvos krepšininkai darosi per brangūs. Gal pamėginsime ieškoti jaunų, perspektyvių užsieniečių", - svarstė A. Mikšys.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų