REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 4-ąją Trakų pilyje ir prie jos esančioje aikštelėje po atviru dangumi vėl skambės šiuolaikinė šokių muzika. Kaip praneša agentūra „Pure Culture“, kuri jau kelerius metus organizuoja nemažo publikos dėmesio sulaukusius festivalius „Love Day“, „Pure Future White“, „Pure Future Black“, „Halloween“ bei Kalėdų vakarus, šis vasaros renginys šįkart bus gerokai didesnis.

REKLAMA
REKLAMA

MIX @ Pure Future - šviesos, šiuolaikinių tecnologijų bei meno sitezės festivalis pradžiugins Baltijos valstybes jau trečiąjį kartą. Prieš tris metus sugalvotas, subūręs pajėgius žmones ir staigiai išpopuliarėjęs jis susilaukė susidomėjimo abiejose Atlanto pusėse – Europoje bei Amerikoje. Jau dabar organizatorius dažnai pasiekia paraiškos atvykti grupėmis iš Italijos, Prancuzijos, Lenkijos, Vokietijos, Londono bei Latvijos. Būtent šiame renginyje galima dažnai sutikti išsilavinusius, nekasdieniškai mąstančius žmones.

REKLAMA

Kaip ir visi ankstesni Pure Future festivaliai taip ir šis - išsiskirs.

Ypatinga šiųmečio festivalio naujiena yra langas į pasaulį – televizija MTV. Visas festivalis bus nufilmuotas, sumontuotas valandos laiko video klipas bus parodytas Lietuvoje ir Latvijoje. Tai įpareigoja darbus atlikti ypatingai kruopščiai ir atidžiai. Dirbs daug televizijos technikos, daug žymių specialistų. Plačiau apie televizinį projektą  bus pranešta artimiausiu metu. „Ten netrūks nei pikantiškų detalių, nei technologinių aprašymų. Džiugu, jog kiekvienas atvykęs galės save, ar savo draugą išvysti žydrajame ekrane“, - teigė agentūros „Pure Culture“ atstovas Mindaugas Jonaitis, vienas iš šio festivalio idėjinių vadų.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiolei festivalio rengėjai taip ir nesulaukė nei vienos internetą tiekiančios įmonės pasiūlymo pirkti transliaciją internetu, todėl šis paiūlymas vis dar galioja.

Antra galbūt ne itin maloni naujiena –  tai, kad šįmet norinčių festivalyje apsilankyti žmonių skaičius bus griežtai limituotas.  Į Trakų pilį pateks tik 3000 dalyvių. Tai nuspręsta dėl saugumo bei patogumo kiekvienam renginio svečiui. „Visi organizatoriai siekia surinkti kuo daugiau žmonių, mums tai jau nebėra svarbu, mes išeiname iš masinės produkcijos, ir pradedame naują – ypatingos kokybės ir stiprios kūrybos etapą. Visą laiką buvome lyderiai, niekada nesistegėme kažko aplenkti, ar nugalėti, dirbome savo malonumui, kaip visi lyderiai bendraujame su sau lygiais žmonėmis. Gal todėl mūsų renginiuose kuo toliau tuo mažiau sutinkami nekūrybiški, savimi ir aplinkiniais nepatenkinti žmonės“, - teigė „Pure Culture“ komandos nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau tris metus aktyviai dirbantys „Pure Culture“ yra pasirašę ilgalaikes sutartis su MICROSOFT bei HP kompanijomis, o tai leidžia garantuoti stabilią finansinę paramą ateičiai. Tai reiškia, jog Lietuva turės festivalį kuris garsins Lietuvą, o Trakus – ilgus metus visame pasaulyje.

Šiemet didįjį bei mažąjį Trakų pilies kiemus papuoš dvi scenos, milžiniški led ekranai, erdvę apšvies spalvoti judančio spindulio prožektoriai bei keturi specialūs projekciniai lazeriai. Pilies sienas drebins galinga įgarsinimo aparatūra. Scena kaip ir visuose „Pure Culture“ renginiuose bus įrengta pilies centre. Iš keturių kampų bus galima stebėti šokėjų pasirodymus, viduryje siautės didžėjai. Renginio techninę pusę aptarnaus keturių šalių scenos specialistai, juos subūrė patikimiausia garso ir šviesos agentūra „Combo“. Bendras renginio biudžetas daugiau kaip 1,5 milijono litų.

REKLAMA

Šįsyk kaitinti lietuvių atvyksta vienas geriausių ir nuolatos per pasaulio šokių aikšteles keliaujančių didžėjų bei prodiuserių, kuris dar nė karto nebuvo viešėjęs mūsų šalyje. „Kas jis pranešime visai neužilgo“ – paslaptingai šypsojosi festivalio dirigentas Mindaugas Bačiliūnas, geriau pažįstamas kaip Dj Mindaugėlis, taip pat grosiantis Lietuvos šventovėje.

Festivalyje taip pat gros, „Happyendless Dj Team“ nariai.  Mažojoje pilyje įrengtoje zonoje šokių aikštelei pritaikytas „house“ muzikos originalias interpretacijas gyvai atliks viena sparčiausiai kylančių šalies popkultūros atlikėja Mia. Valanda bus skirta ir džiazo muzikos mėgėjams.
Ant specialių pakylų pasirodymus surengs profesionalūs Maskvos, Amsterdamo bei Ibizos šokėjų kolektyvai. Kruopščiai atrinkti šokėjai atvyksta su šiuolaikiniais šviečiančiais kostiumais, dekoruotais diodais bei futuristinėmis formomis.

REKLAMA

Šiuo metu gamyklose kaista dvejus metus publikos laukta DjMindaugėlio sumiksuota kompaktinė plokštelė „Pure Future“. Užsienio muzikos leidėjai perklausę šį kūrinį nusipirko daugiau kaip 15 tūkstančių jo kopijų. Tai - Amerikos, Rusijos, Vokietijos kompanijų atstovai.
Lietuvoje „Pure Records“ neatidavinėja teisių į savo produkciją dėl stipraus piratavimo lygio.

Bilietai į „Pure Future 2007“ festivalį bus dviejų rūšių: paprastas ir VIP. Paprasto bilieto kaina dabar tik 60lt, tačiau tik limituotas bilietų skaičius. VIP bilietas kainuos nuo 200 Lt.  VIP bilietus turintiems žiūrovams bus išdalytos apyrankės, kurios jiems leis patekti ne tik į pagrindinį renginį, bet ir į karališką menę įrengtą specialią zoną.
Bilietais jau prekiauja kompanija Bilietai.lt. Prognozuojama jog bilietai į šį festivalį bus išpirkti per keletą mėnesių, nes jau dabar yra didelis susidomėjimas iš daugelyje Europos šalių gyvenančių šokių muzikos mėgėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų