• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužę, paskelbtą mėnesiu be smurto prieš vaikus, Klaipėdoje užfiksuotas prievartos prieš mažuosius proveržis, rašo dienraštis „Klaipėda“.

REKLAMA
REKLAMA

Šį mėnesį 11 apleistų, tėvų neprižiūrėtų vaikų paimti iš šeimų ir apgyvendinti Vaiko krizių centro grupėje. 5 mažieji klaipėdiečiai patyrė smurtą ir buvo gydomi ligoninėje.

REKLAMA

Mažiausias suaugusiųjų sumuštas vaikas yra šešerių metų. Berniuką nuskriaudė patėvis. Paaiškėjo, kad vaikas auga neprižiūrimas, namuose nėra maisto, šeima gyvena labai netvarkingai. Berniukas laikinai apgyvendintas Vaiko krizių centro grupėje.

Tyrimas išaiškino, kad vaikai dažniausia patiria smurtą nuo patėvių, tėvų bei mamų.

Praėjusią savaitę krizių centro grupėje apsigyveno dar keturi vaikai. Tai vienos Klaipėdos šeimos motinos ir dukros vaikai.

REKLAMA
REKLAMA

Abi moterys girtauja ir neprižiūri mažylių. Dar praėjusią savaitę socialiniai darbuotojai aplankė šią šeimą ir rado alkanus, purvinus vaikus. Suaugusieji tuo metu girtavo, čia buvo prigužėję benamių.

Nors motina ir dukra žinojo, kad bus tikrinamos, šios savaitės pradžioje padėtis namuose nepasikeitė: mažyliai neturėjo ko valgyti ir vilkėjo nešvariais drabužėliais.

Jau ketvirtus metus iš eilės Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su Lietuvos vaikų teisių gynimo organizacija „Gelbėkit vaikus“ skelbia akciją „Gegužė – mėnuo be smurto prieš vaikus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Akcijos metu organizuojami moksleivių bei jų tėvų susitikimai su Vaikų teisių apsaugos tarnybos darbuotojais, psichologais. Akcijoje dalyvauja ir nevyriausybinės organizacijos, policijos pareigūnai, mokymo bei ugdymo įstaigų pedagogai, organizuojamos parodos, konkursai.

Vaikų teisių apsaugos tarnybos viršininkė Gražina Aurylienė tikino, kad tarnybos darbuotojų bei psichologų pokalbiai su mažylių neprižiūrinčiais tėvais dažnai būna veiksmingi. Skriaudžiami vaikai krizių centre praleidžia nuo vieno iki penkių mėnesių, tačiau dauguma tėvų siekia juos susigrąžinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų