REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos vyriausybė tvirtai pareiškė, kad ji blokuos Rusijos energetinės grupės „Gazprom“ pastangas įsitvirtinti Didžiosios Britanijos energijos bendrovėje, rašoma „Guardian/Observer“.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos vyriausybės atstovai nurodė, kad ministrai turi svertų, galinčių užblokuoti bendrovių susiliejimą.

REKLAMA

„Gazprom“ pareiškė ketinimus sustiprinti savo pozicijas Didžiosios Britanijos energijos rinkoje, pasirinkdamas „British Gas“ savininkę „Centrica“.

„Gazprom“, kuris turi dukterinę prekybos bendrovę Didžiojoje Britanijoje, siekia padidinti savo 2 rinkos procentus nusitaikydamas į kitus vartotojus, tokius kaip ligoninės.

Tačiau Didžiosio Britanijos vyriausybėje jaučiamas nerimas dėl „Gazprom“ ir rusų valdžios įtakos užsienio investuotojams Rusijoje ir kaimyniniuose kraštuose, Ukrainoje ir Baltarusijoje.

Pernai „Royal Dutch Shell“ pardavė pusę savo dalies „Sachalinas-2“ naftos ir dujų projekto „Gazprom“, spaudžiant Kremliui.

2006 m. balandį Didžiosios Britanijos premjeras Tony Blairas teigė, kad ministrai nesieks blokuoti „Gazprom“ pretenzijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų