REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiniasklaidos priemonių savininkai ir žurnalistai turi padėkoti Žurnalistų etikos inspektoriui Romui Gudaičiui už sąžiningą ir atvirą kritiką 2006 metų veiklos ataskaitoje, pristatytoje Seime, teigia Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) pirmininkas Dainius Radzevičius.

REKLAMA
REKLAMA

LŽS sveikina R. Gudaitį už principingą poziciją parodant ne tik politikams, bet ir visai visuomenei, patiems žurnalistams ir jų darbdaviams realią padėtį Lietuvos žiniasklaidoje bei žurnalistikoje.

REKLAMA

LŽS ragina visas nevyriausybines organizacijas ir pavienius visuomenės veikėjus, kurie neabejingi žiniasklaidos ir žurnalistikos kokybei, išsamiai aptarti R. Gudaičio keliamus klausimus ir jau šį rudenį susirinkus į visuotinę konferenciją siūlyti priemones, kurios padėtų gerinti situaciją Lietuvos žiniasklaidoje. LŽS jau šiuo metu siūlo pradėti viešą diskusiją dėl Visuomenės informavimo įstatymo tobulinimo, aiškiau reglamentuojant žurnalistikos santykį su žiniasklaidos priemonėmis ir jų savininkais, bei nustatant aiškias socialines, profesines ir kitas garantijas profesionaliai ir etiškai žurnalistikai bei žurnalistams.

"Tai ypač aktualu šiuo metu, kai visuomenės nepasitikėjimas žiniasklaida auga. Tai reiškia, kad krenta ir pasitikėjimas žurnalistika. Tačiau praradus tokį pasitikėjimą, neformali ketvirtoji valdžia gali prarasti realius svertus būti visuomenės sarginiu šunimi, prižiūrinčiu ir kontroliuojančiu formaliąsias valdžias. Jei formalioji valdžia turės didesnį visuomenės pasitikėjimą nei žiniasklaida, demokratinė santvarka Lietuvoje ims braškėti. Tai būtų vienas didžiausių išbandymų jaunai demokratijai", - rašoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų