REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
38
M. Schilleris (Teodoras Biliūnas/Fotobankas)

Kauno „Žalgiris“ (8/7) dvigubą Eurolygos savaitę baigė dar viena triuškinančia pergale. Martino Schillerio kariauna nuo pat rungtynių pradžios dominavo aikštelėje ir sumindė Stambulo „Fenerbahče“ (5/10) ekipą.

38

Kauno „Žalgiris“ (8/7) dvigubą Eurolygos savaitę baigė dar viena triuškinančia pergale. Martino Schillerio kariauna nuo pat rungtynių pradžios dominavo aikštelėje ir sumindė Stambulo „Fenerbahče“ (5/10) ekipą.

REKLAMA

„Žalgiris“ skrajojo aikštelėje ir varžovus iš Turkijos įveikė 99:62. 

Lietuvos čempionai antradienį 92:73 įveikė ir Ispanijos čempionus, Vitorijos „Baskonia“ klubą. Tai jau trečioji iš eilės žalgiriečių pergalė Eurolygoje.

Dvikovoje prieš „Fenerbahče“ komandos lyderis Marius Grigonis pelnė 12 taškų, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir vėliau komandos draugų pasirodymą stebėjo iš šono – lyderio esant 30 ir daugiau taškų skirtumui aikštelėje tiesiog nebereikėjo.

Po rungtynių iš M. Grigonio veido nedingo šypsena. Krepšininkas kalbėjo apie gerą komandos žaidimą, tačiau keliskart akcentavo, kad šiose rungtynėse varžovas leido labai daug.

REKLAMA
REKLAMA

Žalgiriečiai šiose rungtynėse atliko net 31 rezultatyvų perdavimą, 7 iš jų priklausė pačiam M. Grigoniui. Tokį pasirodymą žaidėjas įvertino kalbėdamas apie NBA primenantį žaidimą.

REKLAMA

„Šią savaitę gavosi pasas, smagu, kai visi dalinamės kamuoliu, kažkiek priminė San Antonijaus „Spurs“, kai ataka vystosi iki pat pat galo. Bet žaidžiame taip, kaip leidžia varžovas, o šiandien varžovas leido labai daug“, – sakė M. Grigonis.

Kaip vertinate paskutines dvi Mareko Blaževičiaus baudas, kurių viena nepasiekė tikslo? Ar jis vis tiek skolingas vakarienę?

Turėjo pirkti suši, pirmą kai prameti tai dar galima suprasti, bet kai antrą įmeti... Mūsų lentos komitetas turės spręsti kaip čia pasielgus.

Dvigubos Eurolygos savaitės metu galima pristigti jėgų. Iš kur jų tiek turėjo jūsų komanda?

Ne pirmą sezoną žaidžiame Eurolygoje, visi žinome, kaip čia gali pasikeisti. Dvejas rungtynes laimėjome gana lengvai, džiugu, kad atsigavome po tų dviejų pralaimėjimų.

REKLAMA
REKLAMA

Nežinau, kas padeda. Nenoriu atimti jokių laurų nuo mūsų pasirengimo, nuo trenerių darbo, visi dirbame sistemingai – mes visi gerai jaučiamės. Ar mes geriau pasiruošę nei kiti, labai sunku vertinti. Kai baigsis sezonas, galėsime įvertinti.

Atrodė, kad šiandien komanda tiesiog mėgavosi žaidimu...

Sunku lyginti, reiktų paanalizuoti labiau. Smagu, kad visi norime dalintis kamuoliu – kitose komandose to trūksta. Dalinamės kamuoliu, bet vėlgi, čia po pralaimėjimo vienaip gali kalbėti, po pergalių kitaip. Reikia neprisisvaigti ir toliau dirbti savo darbą.

Kiek pačiam smagu gerėjantis Karolio Lukošiūno žaidimas ir jo tritaškiai?

Visada smagu, kai jaunesni išeina. Jiems sunku yra, krūvi padalinti reikia kitaip – tai sušyla, tai vėl atšąla, tai vėl sušyla. Sunku po tiek laiko prasedėjus išeiti ir mesti. Visur, kur buvau, visose komandose, palaikome jaunimą. Gaila, kad Marekas tą baudą prametė.

Ką pasakytumėte Edagrui Ulanovui po tokių rungtynių?

Su Ule tikrai nekalbėsiu apie krepšinį, nieko tokio nešnekėsim, mes turime daugiau apie ką pasikalbėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų