REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Prieš šventes šeima Alytaus rajone liko be stogo virš galvos (nuotr. asm. archyvo)

Penktadienį, gruodžio 11 dieną, ugnis prarijo visą Vitunskų šeimos užgyventą turtą ir prieš pat gražiausias metų šventes šeima liko be stogo virš galvos.

8

Penktadienį, gruodžio 11 dieną, ugnis prarijo visą Vitunskų šeimos užgyventą turtą ir prieš pat gražiausias metų šventes šeima liko be stogo virš galvos.

REKLAMA

Alytaus rajone, Punios kaime gyvenančią šeimą penktadienio pavakarę ištiko nelaimė – sudegė jų namas ir visi jame buvę daiktai.

Penktadienį apie 16 valandą namuose buvo tik gimnaziją lankanti Vitunskų dukra ir jos klasiokas. Jiedu antrame namo aukšte ruošė pamokas, o kai nusileido į virtuvę ko nors užvalgyti, pasigirdo pokštelėjimas ir dingo elektra.

„Namuose aš nebuvau. Kai jie grįžo į antrą aukštą, jos kambarys jau buvo pilnas dūmų ir jie veržėsi į laiptinę. Ir viskas. Liko tik vieta, kad namas buvo“, – graudindamasi pasakoja Nijolė Vitunskienė.

Gaisras tikriausiai kilo nuo kompiuterio. Po pasigirdusio sprogimo garso iškart dingo elektra ir išmušė saugiklius abejuose namo aukštuose.

REKLAMA
REKLAMA

Atvažiavę gaisrininkai nespėjo niekuo padėti – pavyko išgelbėti tik tai, ką namuose spėjo pagriebti pati Nijolė.

„Man paskambino, kad rūksta dūmai. Aš grįžau nepraėjus net 10 minučių. Dūmai veržėsi iš viršaus. Vyras neleido eiti į vidų, bet aš vis tiek įbėgau į vidų, iš stalčiaus dar spėjau pasiimti vienus dokumentus, pagriebiau striukę sau ir mergaitei, o iš koridoriaus dar vienus batus pasiėmiau ir viskas. Vyras daugiau nebeleido“, – nelaimės akimirkas prisimena ji.

REKLAMA

Liko tik pamatai

Šiuo metu mylėtoje Vitunskų namų vietoje liko tik pamatai – visą kitą nugriovė buldozeriai. Nijolė pasakoja, kad jos vyras šiuo metu glaudžiasi kieme esančioje lauko virtuvėlėje, ji pati glaudžiasi pas seserį arba mamą, o dukra glaudžiasi kitos sesers namuose.

Moteris sako, kad nesitikėjo sulaukti tokio žmonių gerumo – kas gali aukoja pinigais, drabužiais, siūlo ir baldus, o vieni žmonės net kitame kaime siūlė prisiglausti.

„Ir seniūnas labai geras, sakė skambinti, jeigu tik ko prireiks, padės. Pirmadienį iš pačio ryto seniūnas skambino paklausti ar jau atvežė konteinerius, skirtus gaisro nuolaužoms surinkti.

REKLAMA
REKLAMA

Padeda net žmonės gyvenantys užsienyje. Skambina ir draugų draugai iš Norvegijos, klausia ar nereikia baldų, bet mes dar neturime, kur jų padėti. Drabužių gavome labai daug. Labai esame dėkingi žmonėms. Gerų žmonių dėka viską atsistatysime.

Vakar atvažiavo vaikinukas nepažįstamas ir padėjo viską tvarkyti. Ačiū jam ir ačiū visiems“, – ašarų nesulaiko Nijolė.

Seniūnas apie šeimą atsiliepia gerai

Naujienų portalas tv3.lt susiekė ir su Punios kaimo seniūnu Gintautu Laukaičiu. „Šeima tvarkinga, darbšti, su ja tikrai viskas gerai“, – tikino jis.

G. Laukaitis sako, kad  savivaldybė, kaip ir kiekvienam savo gyventojui, stengiasi padėti, kiek galėdama. „Tvarkomi paskutiniai dokumentai, kad šeima galėtų gauti pašalpą, taip pat sutvarkė ir gaisravietę. Bėda Vitunskų šeimą paliko be nieko. Tiek mes, tiek jie džiaugiamės, kad gyvename tarp gerų žmonių, kurie padeda kuo galėdami. Tikime, kad su pagalba, stogas virš galvos bus. Kaip pas mus sako – apsaugok, Viešpatie, nuo ugnelės, nes vagis bent jau sienas palieka“, – sako jis.

Norėdami padėti Vitunskų šeimai, tai galite padaryti šiuo būdu: gavėjas: Nijolė Vitunskienė; banko sąskaita: LT247300010003279000 (Swedbank); paskirtis: Parama dėl gaisro

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų