REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, po televizijos laidoje „TV pagalba“ paviešintos informacijos, kad Radviliškio r., Beinoriškio k., rasti asmenys laikomi per prievartą ir iš jų paimti asmens dokumentai, dar spalį pradėjo tyrimą.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, po televizijos laidoje „TV pagalba“ paviešintos informacijos, kad Radviliškio r., Beinoriškio k., rasti asmenys laikomi per prievartą ir iš jų paimti asmens dokumentai, dar spalį pradėjo tyrimą.

REKLAMA

Tikrinant pirminę informaciją, sodyboje pareigūnai rado ir paėmė galimai psichotropinius vaistus. Paimtas labai didelis psichotropinių, receptinių, vaistų kiekis – iš viso apie 3000 tablečių. Kadangi pirminė informacija pasitvirtino, todėl ikiteisminį tyrimą toliau atliko Kauno apskrities kriminalistai, tiriantys, organizuotus nusikaltimus, o tyrimo organizavimą perėmė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius prokurorai.

Atliekamo ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad nuo 2016 m. asmenys prieš jų valią buvo laikomi įvairiuose Lietuvos miestuose. Jie galimai buvo verčiami dirbti darbus, marinami badu, iš jų buvo atimti asmens dokumentai, galiausiai naudotasi jų gaunamomis pašalpomis.

REKLAMA
REKLAMA

Tęsiant ikiteisminį tyrimą bei atliekant įvairius slaptus ikiteisminio tyrimo veiksmus, taip pat buvo nustatyti ir kiti galimai nukentėję asmenys, kurie neteisėtai ir prieš jų valią, galimai apsvaiginti psichotropiniais preparatais, buvo laikomi įvairiose Lietuvos vietovėse, verčiami dirbti įvairius darbus, o pasinaudojant jų bejėgiškumu ir socialinių įgūdžių stoka, buvo naudojamasi gaunamomis pašalpomis, galimai jų vardu atidarinėjamos banko sąskaitos, disponuojama elektroniniais duomenimis, imama paskolos jų vardu.

REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo metu iš viso nustatyti 7 asmenys (nuo 40 iki 70 metų vyrai ir moterys), galimai nukentėję nuo nusikalstamų veikų. Pareigūnai neatmeta, jog nukentėjusiųjų skaičius gali didėti.

Surinkus pakankamai duomenų apie vykdomą nusikalstamą veiką, praėjusią savaitę, gruodžio 3 d., buvo surengta sulaikymo operacija. Vienu metu Vilniuje, Kaune ir Radviliškio rajone buvo daromos kratos, sulaikyti du įtariamieji – moteris (gim. 1959 m.) ir jaunas vyras (gim. 1996 m.). Atlikus 7 kratas buvo rasta ir paimta didelis kiekis psichotropinių vaistų, tyrimui reikšmingi dokumentai bei kiti daiktiniai įrodymai.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaikytieji Kauno miesto gyventojai policijos pareigūnams yra žinomi, anksčiau teisti už įvairius turtinius bei smurtinius nusikaltimus, jiems pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. (dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu). Už tai gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų.

Kauno miesto apylinkės teismas abiem įtariamiesiems skyrė griežčiausias kardomąsias priemones – suėmimą 3 mėnesiams.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į „TV Pagalbą“ kreipėsi žmonės, įkalinti viename kaime

Portalas tv3.lt primena, kad į „TV Pagalbą“ kreipėsi žmonės, įkalinti viename Radviliškio rajone esančiame kaime. Į įvykio vietą nuvykusi gelbėtoja Rūta Filejeva pakraupo nuo pamatyto vaizdo. Vargšų prieglaudoje apgyvendinti žmonės skundžiasi, kad juos įkalino, jie pasakoja apie jiems girdomus stiprius psichotropinius vaistus, nežmoniškas sąlygas ir finansinį išnaudojimą. 

Asociacijos tikslas – rūpintis benamiais žmonėmis, kad jie turėtų stogą virš galvos, šilto maisto.

Apie galimai labai negerus ir galbūt nusikalstamus veiksmus Radviliškio rajono policija jau buvo gavusi pranešimų, tačiau jokių teisinių priemonių prieš šios asociacijos vadovą tuomet nebuvo imtasi. 

REKLAMA

Vietos gyventojai pasakoja, kad Kaune gyvenančiam aferistui kažkaip nuolat pavyksta išsisukti nuo teisėsaugos ir jis gali toliau niekieno netrukdomas mulkinti žmones ir iš jų pelnytis.

Neabejingi šių žmonių patiriamoms skriaudoms liko tame pačiame rajone gyvenantys jaunuoliai, kurie patys augo vaikų namuose. Jie pasakoja, kad asociacijos vadovas jiems netgi siūlė prisidėti prie jo vykdomos veiklos. 

„Mums siūlė jungtis prie šios įmonės, sukti versliuką. Siūlė kažką panašaus, kad būtume kaip socialiniai darbuotojai, prižiūrėtume žmones. Jeigu atvirai, tai jis siūlė eiti į gatves, ieškoti bomžų, jam čia atvežti, mušti, maitinti vaistais, bet mes to atsisakėme“, – galimą pasipelnymo planą atskleidė jie.

Jų teigimu, tie benamiai, kurie neturi ar negauna jokių pajamų, šios įstaigos vadovui būdavo nereikalingi.

„TV pagalbos“ epizodą, kuriame buvo atskleistas žmonių išnaudojimas, pamatykite čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų