REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kvebeko mieste per Helovino išpuolį, kurį surengė kardu ginkluotas įtariamasis, vilkėjęs viduramžių drabužius, žuvo du žmonės, o dar penki buvo sužeisti, ankstų sekmadienio rytą pranešė Kanados policija.

Kvebeko mieste per Helovino išpuolį, kurį surengė kardu ginkluotas įtariamasis, vilkėjęs viduramžių drabužius, žuvo du žmonės, o dar penki buvo sužeisti, ankstų sekmadienio rytą pranešė Kanados policija.

REKLAMA

Išpuolis buvo surengtas istoriniame Senojo Kvebeko rajone.

Įtariamasis, maždaug 25 metų amžiaus vyras, buvo ginkluotas kardu ir vilkėjo „viduramžių drabužius“, per spaudos konferenciją pareiškė Kvebeko miesto policijos atstovas spaudai Etienne‘as Doyonas.

Vyras buvo suimtas prieš pat 1 val. ryto ir „nuvežtas į ligoninę apžiūrai“, pridūrė atstovas, neatskleidęs suimtojo tapatybės.

Kodėl buvo surengtas išpuolis, policijos atstovas nenurodė.

„Tai vyras, kuris vilkėjo viduramžių drabužius. Tai vyras, su savimi turėjęs kardą. Tai durtinės žaizdos – štai ir viskas, ką mes dabar jums galime pasakyti“, – pareiškė E. Doyonas.

REKLAMA
REKLAMA

Penki sužeistieji patyrė įvairaus sunkumo sužalojimus, pridūrė atstovas. Policija miesto gyventojų paprašė likti namuose ir užrakinti duris, kol tęsiamas tyrimas.

REKLAMA

Situacija Prancūzijoje

Tuo metu Prancūzijoje, Liono miesto gatvėse patruliuoja automatais ginkluoti pareigūnai. Vakar vakare prie čia esančios Ortodoksų bažnyčios užpuolikas iš arti du kartus nupjautavamzdžiu ginklu iš arti šovė į bažnyčią uždarantį kunigą. Sunkiai sužeistas dvasininkas nuvežtas į ligoninę. Netrukus pareigūnai užpuoliką sučiupo.

„Kol kas nežinome, koks buvo šio išpuolio motyvas. Šiame etape neatmetamos ir neišskiriamos jokios hipotezės. Mes nežinome, kodėl surengtas šis išpuolis“, – sakė Liono miesto meras Gregory Doucet.

REKLAMA
REKLAMA

Naujas išpuolis prieš katalikų bendruomenę Prancūzijoje surengtas vis dar gedint ketvirtadienį Nicos bažnyčioje islamo fundamentalisto nužudytų trijų žmonių, kuriems jis bandė nupjauti galvas.

Šalis dar neatsigavo ir po spalio viduryje jauno čečėno surengto išpuolio, kurio metu jis savo mokytojui nupjovė galvą, nes jis kaip saviraiškos laisvės pavyzdį parodė pranašą Muhammadą vaizduojančias karikatūras.

„Aš suprantu ir gerbiu tai, kad kai kurie žmonės gali būti šokiruoti pamatę šias karikatūras. Tačiau niekada nepriimsiu, kad kažkas dėl jų gali pateisinti smurtą. Savo šalyje visada ginsiu laisvę kalbėti, rašyti, galvoti ar piešti“, – pabrėžė šalies prezidentas Emmanuelis Macronas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prancūzijos prezidento pareiškimai, kad jis gins žodžio laisvė, sulaukė didžiulio pykčio Islamo šalyse. Štai Pakistane jau kelios dienos deginamos Prancūzijos vėliavos, raginama boikotuoti prancūziškus gaminius.

Žibalo į ugnį įpylė ir pasaulio MMA kovų čempionas Habibas Nurmagomedovas. Čečėnas socialiniame tinkle „Instagram“ pareiškė, kad Alachas už musulmonų įžeidimą turėtų deformuoti Makrono ir jo sekėjų veidus, o įrašas per kelias valandas surinko milijonus paspaudimų – patinka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų