REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki Eurolygos sezono pradžios likus kiek daugiau nei dviem savaitėms, Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“ vis dar turi žymiai daugiau klausimų nei atsakymų. „Trapų“ biudžetą ir komandos tikslus skubiai pristatęs klubo vadovas Paulius Motiejūnas prasitarė, kad „Žalgiris“ dabar planuoja ne metus, kaip buvo įprasta, o tik savaitę į priekį.

Iki Eurolygos sezono pradžios likus kiek daugiau nei dviem savaitėms, Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“ vis dar turi žymiai daugiau klausimų nei atsakymų. „Trapų“ biudžetą ir komandos tikslus skubiai pristatęs klubo vadovas Paulius Motiejūnas prasitarė, kad „Žalgiris“ dabar planuoja ne metus, kaip buvo įprasta, o tik savaitę į priekį.

REKLAMA

Pagal dabartinius nurodymus žiūrovai į Eurolygos rungtynes bus įleidžiami, tačiau pasaulį vis dar gaubiantis COVID-19 viruso protrūkis daug aiškumo prieš sezono pradžią toli gražu nesuteikia.

Maždaug trečdaliu sumažėjęs „Žalgirio“ biudžetas gali susitraukti ir dar labiau, sako P. Motiejūnas.

„Tikimės, kad nereikės žaisti be žiūrovų, nes tada teks žvelgti į liūdnuosius scenarijus (...) Kai anksčiau planavome metus į priekį, tai dabar planuojame savaitę į priekį. Pirkimas skiriasi – kas pirko mėnesį į priekį, tai dabar perka paskutinę dieną, nes niekas nežino, ar tikrai renginys įvyks. Jei visiškai nebus žiūrovų, tai 2,6 mln. Eurų eilutė taip ir lieka nepaliesta“, – trečiadienį žurnalistams sakė P. Motiejūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie Eurolygos organizacijos kovą prieš pandemiją ir bendradarbiavimą su klubais, „Žalgirio“ vadovas buvo atviras – sąlygos tikrai nėra pačios geriausios, o susitvarkyti su situacija buvo galima geriau.

REKLAMA

„Manau, kad galėjome susitvarkyti geriau. Kalbu ne tik apie mus, bet apie visą Eurolygą. Krizė tikrai pasijautė, bet žaidėjų kainos nesikeitė tiek, kiek galėtų. Neradome bendro kompromiso. Nenoriu kelti panikos ir pykčio, bet reikalus išspręsti galėjome geriau. Žaidėjų kainos galėjo būti mažesnės, jei žiūrėtume į realią situaciją“, – kiek nusiminė P. Motiejūnas.

Kaip sakė P. Motiejūnas, 2019/2020 m. sezone „Žalgiris“ planavo 10,6 mln. eurų pajamų, tačiau koronaviruso pandemijos padiktuotos aplinkybės sumažino klubo pajamas beveik 2 mln. eurų – iki 8,8 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl neparduotų bilietų į rungtynes prarado 807 tūkst. eurų, bet, anot klubo vadovai, skirtumas buvo padengtas iš pajamų surinktų praėjusiais sezonais.

„Šiemet biudžetas mažėjo, perdarėme jį net tris kartus. Šiek tiek prašovėme, bet prašovėme atsargiai. Biudžetas kol kas deficitinis, apie 500 tūkst. eurų turime rasti ir surinkti. Blogiausiu atveju tai turime sukaupę lėšų iš praėjusių sezonų, todėl deficitą padengsime ir į skolas eiti neplanuojame“, – teigė P. Motiejūnas.

„Žalgirio“ numatė, kad šio sezono pajamos sieks 9,2 mln. eurų, o išlaidos – 9,7 mln. eurų.

Iš bilietų planuota šiemet surinkti 3,2 mln., bet dabar geriausiu atveju klubas planuoja gauti 2,6 mln. Iš rėmėjų planuojama vietoje 1,3 milijono gauti 1,7 mln. Miesto indėlis sieks 2,6 mln. Iš rėmėjų – 1,7 mln. eurų, iš TV teisių ir premijų – 1,6 mln. eurų, iš žaidėjų perleidimo kitiems klubams – 0,7 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai išlaidų bus skirta žaidėjų ir trenerių algoms (7,2 mln. eurų), kitoms komandos išlaidoms atiteks 1,3 mln. eurų, administracijos kaštams – 1,2 mln. eurų.

Nors krizė smogė visiems, „Žalgiris“ šiuo metu turi netgi per daug žaidėjų. Ką parodė pirmos kelios draugiškos rungtynės ir startas Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), tai kad naujasis treneris Martinas Schilleris kelių pajėgių žaidėjų net neturi kaip įtraukti į sudėtį.

Apie būsimas permainas „Žalgirio“ sudėtyje žurnalistų paklaustas klubo vadovas patikino, kad jų bus. Vis daugiau kalbama apie Mareko Blaževičiaus ir Tomo Dimšos skolinimą kitiems klubams, tačiau konkrečios pavardės kol kas nebuvo atskleistos.

REKLAMA

„Kalbame, vyksta derybos, laukiame, kol pasveiks Garino. Tų žaidėjų bus daugiau nei dvylika, nes mūsų labai įtemptas tvarkaraštis. Negana to, jei kažkas užsikrės virusu, turėsime jį kažkuo iškart pakeisti. Derybos vyksta, bet žaidėjų turėsime daugiau, nei dvylika“, – tvirtino P. Motiejūnas.

Milžinišką patirtį sukaupęs Patricio Garino veikiausiai sustiprintų žalgiriečių žaidimą, tačiau jo debiuto su žaliais marškinėliais dar teks palaukti.

„Žinojome, kad užtruks, bet po medicininės patikros jau supratome, kad reikės laukti ilgiau. Dabar jis treniruojasi su komanda, viskas vyksta pagal planą, esame patenkinti jo atsidavimu“, – sakė P. Motiejūnas.

REKLAMA

Po Šarūno Jasikevičiaus išvykimo į Barseloną nemažą dalį žalgiriečių sirgalių apgaubė nežinomybė – kaip atrodys jų mylima komanda su naujuoju strategu? Į šį klausimą kol kas toli gražu negali atsakyti ir pats klubo vadovas, tikinantis, kad „Žalgiris“ kantriai lauks pirmųjų „vaisių“, nes patikėjimas naujuoju treneriu yra stiprus.

„Kol kas viską vertiname pozityviai. Tai yra procesas, jis užtruks. Viskas mūsų rankose, mes turime sunkiai ir daug dirbti. Mes galime nugalėti bet ką, bet galime bet kam ir pralaimėti, jei nedirbsime. Tikime treneriu, tikime štabu, turime daug kantrybės. Prireiks laiko, bet mes palaikome, esame patenkinti tuo, ką matome“, – dėstė P. Motiejūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak klubo vadovo, viso artėjančio sezono metu „Žalgiris“ maksimaliai taupys ten, kur tai įmanoma padaryti. Vienas iš ėjimų – privataus lėktuvo atsisakymas. Tiesa, sezono metu bus ir išimčių.

„Kadangi biudžetas trapus, stengiamės taupyti ten, kur tą galime daryti. Tą darysime ir su skrydžiais – privačiu lėktuvu skrisime tik į tolimąsias keliones, t. y. Ispaniją ir į dvigubas savaites“, – patvirtino P. Motiejūnas.

Lietuviškajame krepšinyje „Žalgirio“ tikslai išlieka tokie patys – laimėti viską. O Eurolygoje P. Motiejūnas šiandien turi vieną, bet ne tokį konkretų tikslą – jo komandai kiekvienos rungtynės turi būti tarsi finalas.

„Tikslai Lietuvoje nesikeičia – turime laimėti ir taurę ir lygą. Kalbant apie Eurolygą, tai keičiasi premijų sistema – už pergales pinigai bus dalinami kitaip. Komandos braižas nuo to turi nesikeisti, į kiekvienas rungtynes eisime kaip į finalą, turėsime jį laimėti. Iškovosime XX pergalių“, – abstrakčiai įvardijo P. Motiejūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų