REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sporto prekių ir atletiškos laisvalaikio mados prekybos tinklo parduotuvės „Sportland“, įsikūrusioje Šiaulių „Akropolyje“, darbuotojui ketvirtadienį, rugsėjo 17 d., nustatyta COVID-19 infekcija.

Sporto prekių ir atletiškos laisvalaikio mados prekybos tinklo parduotuvės „Sportland“, įsikūrusioje Šiaulių „Akropolyje“, darbuotojui ketvirtadienį, rugsėjo 17 d., nustatyta COVID-19 infekcija.

REKLAMA

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Šiaulių skyrius šiuo metu vykdo epidemiologinį tyrimą dėl artimą sąlytį galėjusių turėti asmenų. Parduotuvė uždaryta, pilna patalpų dezinfekcija bus atliekama šiandien po 21 val., darbą atnaujins rytoj. Kartu su infekuotu asmeniu toje pačioje parduotuvėje dirbę kolegos saviizoliuojasi. Jie taip pat bus ištirti dėl Covid-19 viruso ir į darbą grįš leidus specialistams. 

„Mūsų duomenimis, asmuo, kuriam šiandien patvirtina koronaviruso infekcija, paskutinį kartą darbe buvo rugsėjo 13 dieną, sekmadienį. Tądien po pietų darbuotojas pasijuto blogai, dėl to pirmadienį atliko COVID-19 testą. Vos sužinoję apie šį atvejį, kaip ir visuomet, nedelsiant konsultavomės su NVSC Šiaulių skyriumi ir ėmėmės su specialistais suderintų veiksmų“, – sako „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas. 

REKLAMA
REKLAMA

Pasak D. Mertino, nors tai jau trečias atvejis šią savaitę Šiaulių „Akropolyje“, vadovaujantis NVSC specialistų rekomendacijomis, būtinybės dezinfekuoti visą prekybos centrą nėra. Vis dėlto, savo iniciatyva tiek Šiaulių, tiek Vilniaus bei Klaipėdos „Akropoliuose“ griežtai laikomasi higienos bei dezinfekcijos taisyklių: papildomai, mažiausiai du kartus per dieną dezinfekuojami dažniausiai liečiami paviršiai ir sanitarinės patalpos, ventiliacijos sistema veikia visu pajėgumu, periodiškai keičiami jos filtrai. Siekiant skirti dar didesnį dėmesį lankytojų saugumui, iki spalio pabaigos visuose trijuose „Akropoliuose“ bus įdiegtos papildomos priemonės virusų prevencijai: automatizuotai UV spinduliais bus dezinfekuojami eskalatorių ir travelatorių (judamųjų takų) porankiai, taip pat oras liftų kabinose. 

REKLAMA

Į prekybos ir pramogų centrus lankytojai įleidžiami tik su apsauginėmis veido kaukėmis. Rekomenduojama nuolat naudotis dezinfekciniu skysčiu, kurio galima rasti prie kiekvieno įėjimo į prekybos centrus, šalia sanitarinių zonų, parduotuvėse, maitinimo įstaigose bei pramogų erdvėse. Taip pat išlaikyti saugų, bent 1 metro atstumą nuo kitų žmonių. 

Visi „Akropoliuose“ dirbantys žmonės taip pat laikosi griežtos rankų higienos, stebi savo sveikatą bei dėvi apsaugines nosį ir burną dengiančias veido kaukes. Tiek darbuotojams, tiek laikytojams nuolat primenama, kad pajutus bet kokius peršalimui būdingus simptomus jokiu būdu nesilankytų jokiose viešose vietose ir dėl saugumo liktų namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų