REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
rinkimų biuletenis (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Spalio 11 d., sekmadienį, Lietuvoje vyks rinkimai į Lietuvos Respublikos Seimą. Bus renkamas 141 Seimo narys.

17

Spalio 11 d., sekmadienį, Lietuvoje vyks rinkimai į Lietuvos Respublikos Seimą. Bus renkamas 141 Seimo narys.

REKLAMA

Rinkimų dieną – 2020 m. spalio 11 d. – balsavimas rinkimų apylinkėse vyks nuo 7 iki 20 val., tačiau gyventojai galės balsuoti iš anksto savivaldybėse, kai kurie galės balsuoti namuose ar specialiuose punktuose.

Jei kiltų klausimų, Vyriausiosios rinkimų komisijos informaciniu telefono numeriu 1855, kurio kaina – kaip į savo tinklą pagal savo plano tarifus, gyventojai galės sužinoti, ar yra įrašyti į rinkėjų sąrašus; kurioje rinkimų apylinkėje galite balsuoti; apie galimybę balsuoti iš anksto, jeigu rinkimų dieną nebūsite savo rinkimų apylinkėje; kaip balsuoti, jeigu susirgote ir rinkimų dieną negalėsite nuvykti į savo rinkimų apylinkę; kaip susisiekti su apygardos ar apylinkės rinkimų komisija, komisijos adresą.

Norėdami gauti išsamią informaciją apie įrašymą į rinkėjų sąrašą, žmonės bus paprašyti pasakyti savo asmens kodą, vardą, pavardę. Paskambinę šiuo numeriu, sužinos rinkimų apylinkę, jos adresą. Informacija teikiama vadovaujantis teisės aktais, reglamentuojančiais asmens duomenų teisinę apsaugą, todėl rinkėjo adreso skelbimas yra apribotas. Tik patys pasakę savo adresą, Jūs galėsite pasitikslinti, ar tikrai tokiu adresu esate įrašytas į rinkėjų sąrašą.

Nusiskundimų registracija

Telefonu 1855 galima pranešti apie rinkimų įstatymų pažeidimus. Skundai registruojami prisistačius, o atsisakius pranešti savo vardą ir pavardę, skundai nebus registruojami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų