REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Restruktūrizuojamos Marijampolės cukraus gamybos ir prekybos įmonės „Lietuvos cukrus“ valdymą teismo sprendimu perėmęs laikinasis administratorius „Insolvensa“ skelbia, kad šiuo metu įmonė veikia įprastu režimu. 

Restruktūrizuojamos Marijampolės cukraus gamybos ir prekybos įmonės „Lietuvos cukrus“ valdymą teismo sprendimu perėmęs laikinasis administratorius „Insolvensa“ skelbia, kad šiuo metu įmonė veikia įprastu režimu. 

REKLAMA

Pasak paskirtojo administratoriaus, įmonės veikla buvo paralyžiuota dvi paras, kol dalis jos vadovybės ir kitų asmenų priešinosi teismo sprendimui perduoti įmonės valdymą. Teismo nurodymą esą pavyko įvykdyti tik ankstyvą trečiadienio rytą.

„Darbuotojai rengiasi artėjančiam cukrinių runkelių supirkimo sezonui, kurį planuojame pradėti įprastu metu – rugsėjo antroje pusėje. Tiesa, kol kas esame atkirsti nuo apskaitos ir kitų gyvybiškai svarbių IT sistemų, kurios valdomos serveriais, esančiais „Arvi“ grupėje, tačiau tikiuosi, kad šią problemą pavyks išspręsti“ – pranešime teigia paskirtojo administratoriaus atstovas Kęstutis Butkus.

Trečiadienį portalas 15min.lt rašė, kad įmonėje „Lietuvos cukrus“ buvę darbuotojai galimai buvo sumušti ir išvilkti naujai pasamdytų apsaugos darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip portalui teigė „Lietuvos cukraus“ akcininko advokatas Erikas Rugienius, apie ketvirtą valandą ryto į fabriko patalpas pradėjo veržtis naujo administratoriaus pasamdyti apsaugos darbuotojai. Gamyklos patalpose tuo metu dar buvo susirinkę kai kurie vadovai, šiuos saugojo kita apsaugos įmonė.

REKLAMA

„Į patalpas įsiveržta kirviais išlaužus duris. Budėję du apsaugos darbuotojai buvo čia pat sumušti ir išvilkti į lauką, jiems buvo uždėti antrankiai“, – portalui teigė E. Rugienius.

„Insolvensos“ atstovas Kęstutis Butkus BNS trečiadienį sakė, kad dalis administracijos darbuotojų nenorėjo pripažinti teismo nutarties ir „įkalbėjo saugos tarnybą „Kvintencija“, kuri neleido administratoriui įeiti į administracines patalpas ir vykdyti savo veiklos“.

„Šiandien (trečiadienį – BNS) ryte mes įėjome į patalpas kartu su savo pasamdyta tarnyba „Ekskomisarų biuras“ ir saugos tarnyba „Kvintencija“ praktiškai nebevykdo čia jokios veiklos, su jais sutartis sustabdyta“, – BNS teigė K. Butkus. 

REKLAMA
REKLAMA

Kauno apygardos teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir paskyrė administravimą praėjusią savaitę. Jis taip pat sustabdė jau anksčiau atsistatydinusios „Lietuvos cukraus“ vadovės Linos Minderienės bei Kipro bendrovės „Hofenberg Limited“ paskirto vadovo Rimo Smolsko įgaliojimus, o sprendimą dėl restruktūrizavimo bylos nutraukimo ir bankroto bylos iškėlimo „Lietuvos cukrui“ turėtų priimti rugsėjo 23 dieną.

Restruktūrizavimo byla verslininko Vidmanto Kučinsko netiesiogiai valdomam „Lietuvos cukrui“ iškelta 2018-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų