REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepagydoma liga serganti mergina, kuriai daugiau nei prieš metus diagnozuotas vėžys po to, kai guzelis ant kojos gydytojų buvo palaikytas karpa, ištekėjo už savo gyvenimo meilės jautrioje ceremonijoje paplūdimyje.

Nepagydoma liga serganti mergina, kuriai daugiau nei prieš metus diagnozuotas vėžys po to, kai guzelis ant kojos gydytojų buvo palaikytas karpa, ištekėjo už savo gyvenimo meilės jautrioje ceremonijoje paplūdimyje.

REKLAMA

Ashleigh Simrajh (23) ir Jasonas Hale šeštadienį vienas kitam ištarė „Taip“ 50 artimiausių draugų ir šeimos narių akivaizdoje. Merginos tėtis Tony sakė, kad tai buvo ir gražiausia, ir liūdniausia diena jo gyvenime – visos šeimos gyvenimą aukštyn kojom apvertė žinia apie Ashleigh ligą, rašoma dailymail.co.uk.

„Rugpjūčio pabaigoje mums sakė, kad jai gyventi lieka vos kelios dienos, todėl jos stiprybę ir tai, kokios svarbios jai buvo šios vestuvės, rodo tai, kad praėjo jau 12 dienų, ir ji dar vis su mumis.“ – „Daily Mail Australia“ pasakojo jis.

Ashleigh, aistringa vietinės „Essendon“ futbolo komandos fanė, kovodama su vėžiu visą savo energiją skiria raginti žmones reguliariai tikrintis odą ir nebijoti abejoti gydytojo diagnozę, jei patys jaučia, kad kažkas ne taip.

REKLAMA
REKLAMA

Ashleigh buvo 20 metų, kai ji pastebėjo guzelį ant kojos ir dėl to kreipėsi į gydytoją. Jos šeimos nariai sako, kad gydytojas manė, jog tai – nieko rimto, o tik karpa, todėl nusiuntė ją pas chirurgą nepaskyręs biopsijos.

REKLAMA

„Pirmą kartą dėl to pas šeimos gydytoją ji apsilankė 2018 metais – jai buvo pasakyta, kad tai – tik karpa, ir jis buvo nukreipta pas specialistą.“ – sako T. Simrajh. – Ashleigh galvojo, kad tai buvo dermatologas, bet iš tiesų ji buvo nukreipta pas bendrosios praktikos chirurgą, kuris vėlgi jai pasakė, kad problema tėra estetinė, todėl jos šalinimas kainuotų 2500 Australijos dolerių. Nė vienas iš šių gydytojų nepaėmė biopsijos, o Ashleigh buvo patikinta, kad nėra dėl ko jaudintis.“

Bet laikui bėgant guzelį ėmė skaudėti, kai kartą jį tą vietą užsigavo, todėl mergina jautė, kad kažkas ne taip. „Kai guzelis pradėjo kraujuoti, ji nuėjo pas kitą gydytoją, kuris tuoj pat paskyrė biopsiją ir po dviejų dienų paaiškėjo, kad tai – melanoma.“ – sako T. Simrajh. – „Dabar ji serga plaučių vėžiu, kepenų vėžiu, vėžys išplitęs jai į krūtinę ir gyventi jai belieka vos kelios dienos.“

REKLAMA
REKLAMA

Merginos tėtis sako, kad jaučiasi sugniuždytas. „Nusivylimas nėra tinkamas žodis. Tiksliau būtų pasakyti, kad jaučiamės gydytojų išduoti.“ – sako jis. – „Ji jais pasitikėjo ir toliau ramiai gyveno. Jei diagnozė būtų buvusi patvirtinta kai ji pirmą kartą kreipėsi į gydytojus, dabar viskas būtų kitaip.“

T. Simrajh sako, kad visos šeimos gyvenimas sustojęs jau 12 mėnesių – visi jie gyvena baimėje dėl to, kas nutiks Ashleigh. „Ji dabar sveria 34 kilogramus, iš jos belikę kaulai ir oda. Jai taikoma paliatyvinė terapija, jai sunku net įkvėpti ir iškvėpti.“ – sako jis.

Ashleigh šeima dviem gydytojams, į kuriuos mergina kreipėsi, iškėlė bylą. „Bet kuriuo atveju, kaip susigrąžinti gyvenimą? Kaip galima atsilyginti už skausmą ir kančias, kurias patyrė Ashleigh, ir už tai, kas nutiko visai mūsų šeimai? Kokia kaina to, kad daugiau jos nebematysime ir niekada nesusilauksime anūkų?“ – klausia T. Simrajh. – „Padaryčiau ir atiduočiau viską, kad Ashleigh visada būtų mano gyvenime – ji ne tik mano dukra, ji mano geriausia draugė. Šios tuštumos mūsų šeimos gyvenimas niekas neužpildys, niekas nebebus taip pat.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T. Simrajh sako, kad byla iškelta ne dėl pinigų, bet dėl to, kad gydytojai pripažintų savo klaidas ir prisiimtų atsakomybę. Jis tikisi, kad daugelį pasieks jo dukros siunčiama žinutė: tikrinkitės odą ir pasitikėkite savo nuojauta. „Jei manote, kad gydytojai nepadarė pagrindinių dalykų, pavyzdžiui, neatliko biopsijos, kreipkitės į kitą specialistą.“ – sako jis.

Ashleigh gavo laišką iš Australijos ministro pirmininko Scotto Morrisono, kuriame jai dėkojama už pastangas primenant australams apie odos vėžio pavojų. Prieš šeštadienį vykusias vestuves ji taip pat sulaukė premjerės Annastacios Palaszczuk skambučio. „Ministras pirmininkas sužinojo apie jos istoriją ir parašė jai nuostabų laišką, kuris jai suteikė jėgų ir toliau kovoti – tai buvo labai gražus gestas, kuris jai labai daug reiškė.“ – sakė T. Simrajh. –

REKLAMA

„Annastacia asmeniškai jai paskambino ir vestuvių dieną atsiuntė gėlių. Ji net davė Ashleigh savo telefono numerį, kad ji galėtų jai atsiųsti vestuvių nuotraukų ir pranešti, jei tik ko nors prireiktų. Ashleigh sulaukė daugybės palaikymo žinučių taip pat ir iš žmonių, kurie jos raginami papildomai pasitikrinę odą išsiaiškino, kad serga melanoma – Ashleigh tikrai išgelbėjo daugelį gyvybių.“

Dukros vestuvės buvo ir laimingiausia, ir liūdniausia diena T. Simrajh gyvenime. „Buvo labai liūdna matyti ją tokia gležną tą dieną, kuri turėjo būti laimingiausia jos gyvenime, bet tuo pačiu metu buvo nuostabu jausti visą šią meilę.“ – sakė jis.

REKLAMA

Po ceremonijos Ashleigh buvo visiškai išsekusi ir vestuvių šventę stebėjo iš lovos. Dėl COVID–19 apribojimu ji negalėjo šokti, todėl su tėčiu kartu klausėsi Bruno Mars atliekamos dainos „Count On Me“, vietoj tėčio ir dukros šokio.

„Visi svečiai dainavo kartu man padėdami, kol tramdžiau ašaras, o Ashleigh mama Tracey ir jos sesė sėdėjo prie jos ir laikė ją už rankų. Tai ją privertė nusišypsoti.“ – pasakojo jis.

Šeima turi „GoFundMe“ puslapį aukoms rinkti, kuriame dalinasi Ashleigh istorija ir skleidžia jos nešamą žinią. „Ashleigh yra 23 metai ir ji serga nepagydomu vėžiu, nes bendrosios praktikos gydytojas ir specialistas neatliko tokio paprasto testo, kaip biopsija.“ – rašoma šiame tinklapyje. – „Jos misija yra skleisti žinią jauniems žmonėms, kad reikia tikrintis sveikatą, bet taip pat ir nebujoti kreiptis pas dar vieną gydytoją, jei vis tiek neramu. Tai būtų išgelbėję jos gyvybę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų