REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Rugsėjo 1-osios šventė Lietuvoje  (Fotodiena/ Viltė Domkutė)

Šiemet Lietuvos vaikai ir tėvai pasitiko kiek kitokią rugsėjo 1-osios šventę. Visą vasarą galvas sukę įvairių mokyklų mokytojai antradienį saugumą, siekiant išvengti koronaviruso užsikrėtimų, užtikrino skirtingais būdais. Vis dėlto griežtos mokyklų taisyklės patiko ne visų vaikų tėvams. 

13

Šiemet Lietuvos vaikai ir tėvai pasitiko kiek kitokią rugsėjo 1-osios šventę. Visą vasarą galvas sukę įvairių mokyklų mokytojai antradienį saugumą, siekiant išvengti koronaviruso užsikrėtimų, užtikrino skirtingais būdais. Vis dėlto griežtos mokyklų taisyklės patiko ne visų vaikų tėvams. 

REKLAMA

Štai į Kauno rajono Lapių pagrindinę mokyklą savo vaiką vedanti mama tikina, kad mokytojai rekomendavo nenešti net ir gėlių, nors pati mokyklos direktorė esą apie tokią informaciją girdi pirmą kartą.

Rugsėjo 1-oji – griežtai be tėvų

Į naujienų portalą tv3.lt kreipėsi trečioko mama Audronė. Moters sūnus mokosi Lapių pagrindinėje mokykloje, kurioje, pasak mamos, šiandien buvo rekomenduojama mokytojams nenešti net ir gėlių.

„Situacija yra tokia, kad gavome iš savo klasės mokytojos kelios dienos prieš rugsėjo 1-ąją informaciją, kad mokykloje jokios šventės nebus. Vaikai, griežtai be tėvelių, rinkosi prie mokyklos kiekvienai klasei nustatytu laiku“, – pasakoja trečioko mama.

REKLAMA
REKLAMA

Anot moters, kiekviena klasė Lapių pagrindinėje mokykloje rinkosi nustatytu laiku prie paskirto įėjimo, kur čia juos pasitiko mokytoja ir nusivedė į klasę.

REKLAMA

Pamoka – 20 minučių

Trečioko mama neslepia, kad ją ne ką mažiau nustebino ir trukusios pamokos laikas – dvidešimt minučių.

„Ką galima nuveikti su trečiokais per dvidešimt minučių – lieka klausimas. Mokytoja taip pat įspėjo, kad gėlės yra nepageidaujamos. Vaikai turi dėvėti kaukes.

Tėvai neturi informacijos dar vis jokios, kaip ir kada pamokos vyks, ar mokinius vežios mokyklinis autobusiukas, kaip vyks maitinimo procesas“, – pasipiktinimo neslepia trečioko mama.

Klasės ėjo nustatytu laiku

Tuo metu Lapių pagrindinės mokyklos laikinai vykdančios direktorės funkcijos Linos Brazaitienės teigimu, rugsėjo 1-sios šventėje galėjo dalyvauti tik tam tikrų klasių tėvai, o informacija apie nerekomenduojamas gėles mokykloje nebuvo platinama.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš pradžių buvome sugalvoję rugsėjo 1-osios pikniką stadione, bet vėliau po ministro kalbos dėl nerekomenduojamų masinių švenčių, mes savo planus pakeitėme.

Interneto svetainėje yra patalpintas grafikas. Tam, kad vaikai neitų į mokyklą vienu metu, jie nuo 9–11 valandos ryto į mokyklą ėjo pro savo klasei paskirtą įėjimą ir savo nustatytu laiku“, – komentoja L. Brazaitienė.

Pamokas mokytojai vedė skirtingai

Pasiteiravus dėl dvidešimt minučių trukusios pirmosios trečiokų pamokos, mokyklos direktorė tv3.lt naujienų portalui sako, kad pirmąją pamoką kiekviena mokytoja vedė individualiai.

„Mokytojos už pirmąją pamoką buvo atsakingos pačios, kiek ji susiplanavo vesti ją. Pavyzdžiui, viena mokytoja su tėveliais susirinkimą pasidarė penktadienį ir viską aptarė, todėl šiandien galėjo pabūti trumpiau su vaikais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitos mokytojos darė jau vakar virtualius susitikimus su tėvais. Kiekviena mokytoja vedė pamoką skirtingai“, – priduria direktorė.

Gėlių klausimo nekėlė

L. Brazaitienė taip pat paaiškina, kad mokykloje buvo atšaukta masinė šventė, tačiau pirmoji šventinė pamoka vaikams vyko. Tiesa, ne visiems su tėvais.

„Ateiti buvo leidžiama pirmokų, penktokų ir priešmokyklinukų tėvams. Auklėtojai visus kitus tėvus turėjo informuoti, kad pamoka vyks be tėvų“, – sako ji ir patikina, kad informacijos apie nepageidaujamas gėles ji tikrai nebuvo patvirtinusi.

„Aš tokios informacijos neturiu. Mes kiekvieną dieną su mokytojais aptardavome visus klausimus, kaip dirbsime. Niekas gėlių klausimo nekėlė ir aš apie tai girdžių pirmą kartą. Gėlių klausimas nebuvo svarstytas, nebent kažkuri mokytoja nusprendė pati.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų