REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje penktadienį orai buvo gražūs, saikingai debesuoti, saulėti, be lietaus. Artimiausią naktį jie irgi bus tokie pat ramūs.

Lietuvoje penktadienį orai buvo gražūs, saikingai debesuoti, saulėti, be lietaus. Artimiausią naktį jie irgi bus tokie pat ramūs.

REKLAMA

Temstant dangų dengiantys debesys gana sparčiai tirps, nyks, daug kur išsigiedrys. Tiesa, po vidurnakčio ims niaukstytis šalies vakaruose, bet lietaus dar nebus.

Pirmieji lašai pasirodys šeštadienį ryto valandomis šalies pietvakariuose. Gana greitai lietus apims pajūrį, Žemaitiją, Vidurio Lietuvą. Kai kur gali lyti ir gana gausiai. Rytuose, pietryčiuose irgi palis, bet dažniausiai neilgai ir nedaug.

Kitaip tariant, artimiausią parą orai bus permainingi. Naktis bus rami, jos pradžia net mažai debesuota ar visai giedra, bet vėliau iš pietvakarių pradės plaukti vis žemesni debesys. Ryto valandomis pradės lyti pajūryje, vėliau ir kitur. Vietomis lis smarkiai. Žemiausia temperatūra naktį bus nuo 7–8 laipsnių rytuose iki 12–14 vakaruose, dieną šils iki 15–17, pietuose 18 laipsnių.

Vietomis dar palis, bet greitai liausis sekmadienį vakare. Vėliau naktį lietaus nebus, o dieną lietus, vietomis smarkus, atkeliaus į pietinę, pietrytinę šalies dalį. Naktį atvės iki 10–12, prie jūros bus apie 15, dieną šils iki 18–20 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį protarpiais lis, naktį vietomis vėl smarkiai. Gali pasigirsti ir perkūnija. Bet bus šilčiau – naktį vyraus 13–15, dieną 20–22, vietomis iki 25 laipsnių šilumos.

REKLAMA

Ką gi, dangus ir toliau stengsis likviduoti buvusios sausros padarinius – tai neabejotinai puiki žinia.

Tuo metu Europos padangėje vis daugiau vietos užima didelis ciklonas. Jis turės kelis centrus, bet pagrindinis rytoj bus ties Danija. Vakarine šio ciklono puse į pietus plauks vėsus oras, rytuose į šiaurę kils šiluma. Lietuvos ji rytoj dar nepasieks, bet atplauks lietaus debesys. Tiesa, lis ne visur vienodai.

Štai Romoje skaisti saulė ir 33 laipsniai karščio, Barselonoje palis ir bus 23 šilumos. Paryžiuje rytoj 19, Londone bus apie 17 laipsnių. Berlyne nors ir debesuota, bet 23, Varšuvoje lietus ir 21 laipsnis. Į rytus nuo Baltijos tiek bus ne visur, be to, čia vietomis nemažai lis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų