REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį vykdyti viešųjų maitinimo įstaigų, renginių patikrinimai parodė, kad dalis dar neįsisąmonino pasikeitimų, tačiau pažeidėjų bausti neskubėta, informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė. Ministras Aurelijus Veryga savo ruožtu pranešė, kad bus svarstoma trumpinti barų darbo laiką.

Savaitgalį vykdyti viešųjų maitinimo įstaigų, renginių patikrinimai parodė, kad dalis dar neįsisąmonino pasikeitimų, tačiau pažeidėjų bausti neskubėta, informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė. Ministras Aurelijus Veryga savo ruožtu pranešė, kad bus svarstoma trumpinti barų darbo laiką.

REKLAMA

Patikrinimai vykdyti su Policijos departamentu ir Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba.

Kaip komentavo R. Lingienė, pagrindinis tikslas buvo prevencija, įspėjimai, todėl viskas vyko geranoriškai.

Buvo tikrinamos viešojo maitinimo įstaigos, kultūros, laisvalaikio vietos, festivaliai. Tikrinta, ar laikomasi ministro įsakymų dėl apsaugos priemonių, laikomasi atstumų ir kt. 

„Iš viso buvo patikrinta 1309 įstaigos, nustatyta pažeidimų 326, iš kurių didžioji dalis nebuvo formalizuoti, bet buvo pateikti įspėjimai žodžiu. 

REKLAMA
REKLAMA

NVSC su Policijos departamentu patikrino 202 vietas Lietuvoje, iš kurių 131 viešojo maitinimo, likusios 71 – įvairūs renginiai festivaliai koncertai“, – sakė R. Lingienė.

REKLAMA

Renginių dalyvių skaičius vyravo nuo kelių dešimčių iki tūkstančio asmenų. Didžiausi patikrinti renginiai – Gargžduose vykusi miesto šventė, Kastyčio Kerbedžio koncertas, Velomaratonas ir kt.

„Apie 20 proc. renginių buvo nustatyti pažeidimai viena ar kita apimtimi – ne visi dėvėjo kaukes ar darė tai netinkamai, nesilaikė atstumų. Dėl to buvo įspėti tiek konkretūs asmenys, tiek renginių organizatoriai“, – pranešė R. Lingienė.

Svarstys riboti darbo laiką

Sveikatos apsaugos ministras savo ruožtu priminė, kad bus svarstoma dėl kavinių darbo laiko.

„Apie ką ministerija tikrai diskutuos apie naktinių pasilinksmino vietų, darbo laiką. Atsižvelgiant į  tai, kiek pažeidimų buvo nustatyta, tai Vyriausybė turės apsispręsti. (...)

REKLAMA
REKLAMA

Nes naktį, kaip buvo paminėta, kadangi labai anonsavom, tai stengėsi laikytis visi, tai yra du variantai – arba kiekvieną kartą vaikščioti, bėgioti tikrinti, (...) arba pasirinkimas bus trumpinti darbo laiką“, – informavo ministras pridurdamas, kad gyventojai, panašu, nėra patys suinteresuoti ten lankytis.

Paklaustas, iki kelintos valandos konkrečiai galėtų būti ribojimai, A. Veryga pastebėjo, kad buvo keli neformalūs siūlymai – ir 2 , ir 12 val., buvo ir 22 val.

„Bet Vyriausybė apsispręs, tai yra daugiau politinio apsisprendimo dalykai. Mano manymu, logikos pradėti leisti vykdyti naktinę veiklą, matyt, nėra, gal tada neleisti veikti visai. Aišku, reikia įvertinti šeimų pasibuvimus, kurie ateina kitais tikslais. (...)Tai reikia kalbėti ir su asociacijomis, kur būtų logika nenuskriaudžiant ir tų žmonių, kurie ateina kitais tikslais, ne į naktinio pasibuvimo vietas“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministras kartu sutiko, kad daugiau iššūkių laukia ir artėjant rugsėjo pirmosios šventėms.

„Pirmiausia kalbame apie rugsėjo pirmosios  renginius, yra praktinių pasiūlymų, kaip išvengti sudėtingesnių situacijų, kaip išskaidyti tuos renginius ir panašiai“, – spaudos konferencijos metu kalbėjo A. Veryga.

Naujų atvejų – 38 

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 38 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 28 iš jų registruoti Vilniaus, 4 – Klaipėdos, 3 – Kauno, 2 – Utenos ir 1 Marijampolės apskrityse.

Taip pat registruota 85-a mirtis.

Po kontakto su sergančiaisiais užsikrėtė 27 žmonės, 8 asmenų užsikrėtimo aplinkybės šiuo dar nežinomos. Be to, per praėjusią parą registruoti 3 įvežtiniai atvejai.

REKLAMA

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 2673 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 807 asmenų, 1766 – pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Bendras koronavirusu užsikrėtusių asmenų skaičius išaugo iki 2673, juo tebeserga 807 asmenys, 1766 – pasveiko. Nuo COVID-19 iš viso mirė 85 asmenys, dėl kitų priežasčių mirė 15 užsikrėtusiųjų.

Izoliacijoje yra 3460 žmonių. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje užfiksuoti 169 įvežtiniai atvejai.

Praėjusią parą laboratorijose ištirti 1635 ėminiai, iš viso iki šiol ištirti 608 tūkst. 767 ėminiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų