REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka šeštadienį pareiškė, kad Baltarusijos valdžios priešininkai „dusina“ šalį, rengdami tolesnio spaudimo Rusijai scenarijus.

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka šeštadienį pareiškė, kad Baltarusijos valdžios priešininkai „dusina“ šalį, rengdami tolesnio spaudimo Rusijai scenarijus.

REKLAMA

„Kai kas Rusijoje (dažnai tai matau žiniasklaidoje) sako: „ O, Baltarusijoje, o, Baltarusijoje ...“. Ne Baltarusijoje – tai pas jus, čia, vakarų pasienyje, spaudžia, dusina. Mes su (Rusijos prezidentu Vladimiru) Putinu sutarėme: mus čia dusina, kad paskui užsipultų Rusiją“, – žurnalistams vakariniame Gardino mieste sakė A. Lukašenka. Jį citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

„Tai – tramplinas, ir mes turime jį sunaikinti. Tai yra mūsų su prezidento Putinu bendra nuomonė“, – pridūrė jis.

Kalbėdamas per mitingą Gardine autoritarinis lyderis pareiškė, kad Vakarų šalys atvirai kišasi į Baltarusijos vidaus reikalus.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien yra žmonių, kurie stumia mus į nesantaikos ir neapykantos bedugnę. (...) Vakarų pasienyje neramu: žvanginama ginklais, grasinama, atvirai kišamasi į mūsų suverenios valstybės vidaus reikalus“, – sakė jis. 

REKLAMA

A. Lukašenka tvirtino, kad opozicijos protestai, krečiantys šalį nuo anksčiau šį mėnesį įvykusių ginčijamų valstybės vadovo rinkimų, yra organizuojami iš „Varšuvos ir Vilniaus“.

„Kurstytojai – ne jūs, ne baltarusiai. Jie tupi ten – prie Varšuvos, prie Vilniaus. Juk matote, kur tie „alternatyvininkai“ išbėgo? Kai kurie apsuko ratą per Rusiją, Ukrainą ir ten nusėdo“, – sakė jis per mitingą Gardine.

Anksčiau A. Lukašenka paskelbė, kad prie šalies sienų užfiksuotas NATO pajėgų „rimtas judėjimas“, todėl įvedama aukščiausio lygio kovinė parengtis. 

REKLAMA
REKLAMA

Reaguodamas į tai, Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė, kad A. Alšenkos režimo kalbos apie Baltarusijai kylančias išorės grėsmes neturi jokio pagrindo, o taip siekiama nukreipti dėmesį nuo vidaus problemų.

„Režimas stengiasi bet kokia kaina nukreipti dėmesį nuo Baltarusijos vidaus problemų kalbėdamas apie menamas išorės grėsmes, kurios neturi nė menkiausio pagrindo“, – BNS atsiųstame komentare sakė prezidentas.

Baltarusiją šiuo metu yra apėmusi gili politinė krizė, besitęsianti nuo rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių triuškinamu nugalėtuoju oficialiai buvo paskelbtas nuo 1994 metų šaliai vadovaujantis A. Lukašenka. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų