REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Niujorke baigiasi ATP 1000 serijos „Western&Southern Open“ vyrų teniso turnyro vienetų varžybų kvalifikacija. Antrajame rate 30-metis lietuvis Ričardas Berankis (ATP-72) po 2 valandų 35 minučių trilerio 6:2, 5:7, 7:6 (7:4) įveikė 28-erių japoną Yasutaką Uchiyamą (ATP-90).

Penktadienį Niujorke baigiasi ATP 1000 serijos „Western&Southern Open“ vyrų teniso turnyro vienetų varžybų kvalifikacija. Antrajame rate 30-metis lietuvis Ričardas Berankis (ATP-72) po 2 valandų 35 minučių trilerio 6:2, 5:7, 7:6 (7:4) įveikė 28-erių japoną Yasutaką Uchiyamą (ATP-90).

REKLAMA

R.Berankis pirmą kartą karjeroje pateko į pagrindinį „Western&Southern Open“ turnyro etapą. Anksčiau tris kartus iš eilės jis krito pirmajame kvalifikacijos rate.

Mačo pradžia R.Berankiui nebuvo lengva. Antrajame geime jis savo padavimų metu atsiliko 15:40, bet neutralizavo net keturis varžovo turėtus „break pointus“. Negana to, trečiajame geime R.Berankis laimėjo japono padavimų seriją ir pats perėmė iniciatyvą. Septintajame geime lietuvis realizavo dar vieną „break pointą“ ir netrukus užtikrintai laimėjo setą.

Antrajame sete lygi kova tęsėsi kur kas ilgiau. „Break pointo“ teko laukti net iki 11-ojo geimo, kai tokią progą susikūrė R.Berankis. Deja, lietuvis nesėkmingai priėmė varžovo paduotą kamuoliuką ir negrąžino jo į žaidimą. Po kelių minučių lietuvis įgijo dar vieną „break pointo“ galimybę, bet vėl kartojosi ta pati istorija – R.Berankis nesėkmingai priėmė varžovo padavimą. Vienuoliktojo geimo drama tęsėsi ir toliau. Klydęs japonas numetė raketę ir neslėpė susierzinimo, suteikęs lietuviui dar vieną „break pointą“. Šį sykį Y.Uchiyama pirmu bandymu nepadavė kamuoliuko, o antrąjį jo padavimą R.Berankiui pavyko grąžinti į aikštę. Deja, čia pat sekė lietuvio smūgis į tinklą. R.Berankis turėjo ir ketvirtą „break pointą“, bet japonas tuomet smeigė neatremiamą padavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Dvyliktajame geime R.Berankio situacija komplikavosi. Jis atsiliko 30:40 ir atsidūrė per tašką nuo nesėkmės sete. Lemiamu metu lietuvis pataikė į tinklą, o atsimušęs kamuoliukas leidosi užribyje. Lietuvis apmaudžiai pralaimėjo setą, o Y.Uchiyamos viltys atgijo.

REKLAMA

Trečiajame sete ilgą laiką pranašesnis atrodė lietuvis, tačiau švieslentėje tai neatsispindėjo, nes per penktąjį ir septintąjį geimus jis iššvaistė keturis „break pointus“. Vienuoliktajame geime Y.Uchiyama vėl prisidarė problemų, išbarstė pranašumą ir suteikė lietuviui penktąjį „break pointą“. Deja, lemiamu metu R.Berankiui vėl nepavyko laimėti taško. Lietuvis šį kartą dvyliktajame geime, skirtingai nei antrajame sete, susitvarkė su savo padavimais ir perkėlė mačo baigtį į pratęsimą. Jame R.Berankis anksti įgijo nedidelį 1-2 tšk. pranašumą, kurį išlaikė iki pat mačo pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

2019 m. R.Berankis ir Y.Uchiyama jau buvo susitikę du kartus. Indian Velse (JAV) lietuvis įveikė japoną rezultatu 6:4, 6:7 (4:6), 6:2, o vėliau „Challenger“ turnyro Pietų Korėjoje pusfinalyje nugalėjo varžovą – 6:2, 7:5.

Y.Uchiyama 2019 m. ATP vienetų reitinge buvo pakilęs iki 78-os vietos. Pernai jis laimėjo vieną „Challenger“ turnyrą Kinijoje. Japonas, skirtingai nei lietuvis, per koronaviruso pandemiją, neturėjo jokios žaidybinės praktikos.

Pergalę iškovojęs tenisininkas pelnys 35 ATP vienetų reitingo taškus ir 24,56 tūkst. JAV dolerių, o savo varžovą pagrindiniame etape sužinos po burtų traukimo ceremonijos. Pralaimėtojui atiteks 16 ATP vienetų reitingo taškų ir 12,595 tūkst. JAV dolerių.

ATP 1000 serijos vyrų teniso turnyro Niujorke prizų fondą sudaro kiek daugiau nei 6,297 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų