REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje sergamumo rodiklis koronavirusu siekia kiek daugiau kaip 11 atvejų 100 tūkstančių gyventojų. Pasak epidemiologės Daivos Razmuvienės, rugpjūčio mėnesį jau registruotas 341 koronavirusu susirgęs žmogus.

Lietuvoje sergamumo rodiklis koronavirusu siekia kiek daugiau kaip 11 atvejų 100 tūkstančių gyventojų. Pasak epidemiologės Daivos Razmuvienės, rugpjūčio mėnesį jau registruotas 341 koronavirusu susirgęs žmogus.

REKLAMA

Kai per visą liepos mėnesį tokių buvo 274. Epidemiologai su nerimu laukia ir šaltojo sezono, mat rudenį gali būti sunku atskirti žmones, kurie serga koronavirusu, gripu ar  peršalimo ligomis.

Pokalbis apie tai, kodėl Lietuvoje sparčiausiai daugėja koronaviruso atvejų Baltijos šalyse naujienų portale tv3.lt – su gydytoju Robertu Adomaičiu.

Lietuvoje sparčiai daugėja koronaviruso atvejų. Pasiekėme balandžio mėnesio lygį, kai niekas nė negalvojo atšaukti karantino. Kodėl, jūsų manymu, padėtis taip sparčiai blogėja? 

Mes nesusitvarkėme su koronaviruso plitimu viduje. Daugiau dėmesio skyrėme tam, kad jis gali atvažiuoti iš kažkur toli. Plitimas yra viduje ir detalės, kurios atskleidžia, kodėl tas plitimas vyksta buvo žinomos jau iš seniau. Jei pažiūrėsime į Vokietijos atvejį su protrūkiu maisto pramonės fabrike, jei pasižiūrėsime atvejį Graikijoje, kodėl ten kyla sergamumas, tai problema yra ta, kad virusas išplinta ten, kur žmonės būna tankiai be kaukių. Tas pats pavyzdys yra ir Lietuvos logistikos įmonė su vairuotojais, kurie turbūt neturėjo ypatingai gerų sąlygų atvykdami į Lietuvą. Visi plūstelėjo į tas vietas, kur žmonės socializuojasi ir greičiausiai kaukių neužsidės. 

REKLAMA
REKLAMA

Mūsų Vyriausybės vadovas kaip tik ragino praleisti atostogas Lietuvoje, nevykti į užsienį. Tai padėjo ar buvo beprasmis raginimas?

Liga plinta artimoje aplinkoje. Jeigu mes tankiname žmonių būvimo vietą, tai niekuo nebus geriau. Jei mes visus žmones sugrūsime į Palangą, tai gausis, kaip bendrabutis, jei jie praleis daug laiko artimoje aplinkoje. Ypač atkreipiamas dėmesys į naktinį gyvenimą. Kiekviename klube policininko nepastatysi.

REKLAMA

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) atkreipė dėmesį, kad jaunimas nemenkai platina šį virusą, bangą, kuri sklinda nuo liepos mėnesio. Jūs pritariate tokiai minčiai? 

Situacija yra tokia, kad jaunimas yra linkęs nesilaikyti nemotyvuotų rekomendacijų. Tai, kas vyksta Lietuvoje – išvarginome visuomenę skaičiais ir grasinimais. Žmonės nustojo klausyti rekomendacijų. Pasaulio sveikatos organizacijos analizėse viskas labai aišku: fizinė distancija, kaukių dėvėjimas uždarose patalpose, renginių arba susibūrimų draudimas, dalyvių skaičiaus mažinimas. Tai yra dalykai, kurie veikė pirmosios bangos metu. Tai mes šiek tiek pamiršome.

Visą pokalbį žiūrėkite video reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų