• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasara lepina ne tik karštais orais, bet ir šių metų uogų gausa. Jeigu norite pasigaminti uogienės žiemai, tuomet jums puikiai pravers šis receptas.

Vasara lepina ne tik karštais orais, bet ir šių metų uogų gausa. Jeigu norite pasigaminti uogienės žiemai, tuomet jums puikiai pravers šis receptas.

REKLAMA

Uogienei reikės: 1 kilogramo (aviečių, serbentų braškių, vyšnių) uogų; 1–0,5 kilogramo cukraus (priklauso, kiek saldžiai mėgstate); 4 valgomųjų šaukštų (jei naudosite vyšnias, tai nereikia) citrinos sulčių.

Apytikslė nurodytų ingrediento kiekio išeiga priklausys nuo uogų: iš aviečių, braškių, serbentų – 1 litro, iš vyšnių – 1,6 litro (dėl sulčių gausos).

Pirmiausia prinokusias uogas perrenkame ir nuplauname, vyšnioms pašaliname kauliukus. Tada užberiame cukrumi ir per visą naktį paliekame šaldytuve. Kitos dienos ryte dubenį su uogomis pastatome ant nedidelės ugnies ir pamaišydami užviriname. Užvirus įpilame citrinų sultis ir verdame 5 minutes.

Tada supilame karštą uogienę į sterilizuotus stiklainius ir uždarome. Man pačiai patogiausia yra naudoti 250 mililitrų talpos stiklainius su užsukamais dangteliais. Per tą laiką, kol uogienė burbuliuoja, dangtelius virinu, o stiklainius sterilizuoju mikrobangų krosnelėje.

Uždarytus stiklainius su uogiene apverčiame dugnu aukštyn ir apklojame kelioms valandoms kol atvės. Viskas, mūsų greitai pagaminama uogienė paruošta! Skanaus!

Šaltinis: worldrecipes.eu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų