REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Padavėja atkeršijo jai per sėdmenis pliaukštelėjusiam virtuvės šefui, paraginusi draugus publikuoti netikrus atsiliepimus apie restoraną.

Padavėja atkeršijo jai per sėdmenis pliaukštelėjusiam virtuvės šefui, paraginusi draugus publikuoti netikrus atsiliepimus apie restoraną.

REKLAMA

Farah Istanbouli prisiteisė 9 000 £ už pažeminimą, kai virtuvės šefas Agha Hussein darbo metu persiškame restorane Londono Vestende pliaukštelėjo jai per sėdmenis. 19–metė universiteto studentė pasiskundė restorano vadovybei, tačiau jai buvo pagrasinta. kad daugiau negaus darbo kituose restoranuose, o virtuvės šefą atleisti buvo atsisakyta.

Farah išėjo iš darbo ir apie situaciją papasakojo savo draugams, kurie vėliau internete apie restoraną prirašė netikrų neigiamų atsiliepimų. Dabar ji prisiteisė ir 9 000 £ – teismas nusprendė, kad restoranas yra kaltas dėl seksualinio priekabiavimo ir aukos kaltinimo.

Londone vykusio teismo posėdžio metu buvo paskelbta, kad Farah puse etato „Sinuhe“ restorane pradėjo dirbti 2018 metų rugsėjo mėnesį, studijuodama Londono universitete. Tų pačių metų lapkričio mėnesį Husseinas su dar vienu kolega ją įkalbėjo pertraukos tarp restorano pamainų metu įjungti tradicinės vestuvių muzikos. Farah sako, kad tada vyrai pradėjo šokti.

REKLAMA
REKLAMA

Ji sakė: „Iš pradžių tik žiūrėjau ir juokiausi. Tada jie mane pakvietė kartu pašokti. Priėjau prie jų ir tiesiog rankomis mojavau pirmyn atgal – tai toks „vyriškas“ būdas šokti pagal tokią muziką. Jiems tai patiko ir aš pagaliau pasijutau komandos nare.“

REKLAMA

Ji paaiškino, kad tada išleido tradicinį arabišką vestuvinį šauksmą, vadinamą zaglutu,  rašoma thesun.co.uk.

Farah sako: „Agha tuomet ėmė garsiai mane tildyti ir skėlė man per apatinę nugaros dalį ir tuomet per sėdmenis – labai skaudėjo ir garsas buvo stiprus. Pasijutau labai nejaukiai ir nežinojau, kaip reaguoti. Jie prapliupo juoktis ir kvatotis. Iš virtuvės išėjau ir jaučiausi pažeminta.“

Farah savo draugams tada parašė žinutę, kad virtuvės šefas ką tik skėlė jai per sėdmenis, o taip pat pasiskundė restorano savininko Hosseino Torfinejado žmonai ir dukrai. Ji pareikalavo atleisti Husseiną ir pagrasino priešingu atveju pati išeiti iš darbo – jos reikalavimas nebuvo patenkintas, todėl ji iš darbo išėjo. Vėliau restorano savininkai buvo priversti merginai siųsti oficialų laišką, kuriame prašė sustabdyti neigiamų atsiliepimų laviną.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo sprendimas buvo toks: „F. Istanbouli pripažįsta, kad su keletu draugų kalbėjosi apie situaciją ir kad kai kurie jų apie restoraną paliko neigiamų atsiliepimų, nors patys ten niekada nesilankė. Ji teigia, kad draugų neragino to daryti. Šis teiginys mažai tikėtinas. Teismas nusprendė, kad ji puikiai žinojo apie draugų planus pakenkti restorano reputacijai dar prieš draugams imantis konkrečių žingsnių.“

Teismo nuosprendyje skelbiama, kad nors dabar jau Saudo Arabijoje gyvenanti Farah po pliaukštelėjimo per sėdmenis šypsojosi, tai buvo neleistinas veiksmas, kuris įžeidė jos orumą ir privertė pasijusti pažemintai. Restoranui priteista jai išmokėti 8 600 £ kompensaciją už psichologinę žalą ir dar 476 £ už darbo sąlygų pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų