REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ši vasara krepšinio rinkoje bus itin įdomi ir tokia, kokios dar nebuvo. Koronaviruso pandemijos sujauktas sezono tvarkaraštis ir finansiniai pamatai privers komandas ieškoti įvairių kelių, norint išgyventi pagal pasikeitusią situaciją. Tai palies ir krūvą ryškiausių Lietuvos krepšininkų  tv3.lt apžvelgė, kur gali pasukti šių karjeros.

Ši vasara krepšinio rinkoje bus itin įdomi ir tokia, kokios dar nebuvo. Koronaviruso pandemijos sujauktas sezono tvarkaraštis ir finansiniai pamatai privers komandas ieškoti įvairių kelių, norint išgyventi pagal pasikeitusią situaciją. Tai palies ir krūvą ryškiausių Lietuvos krepšininkų  tv3.lt apžvelgė, kur gali pasukti šių karjeros.

REKLAMA

Artūras Gudaitis, Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis, Arnas Butkevičius, Eimantas Bendžius ir kiti – visi jie turės priimti atitinkamus sprendimus.

Vieni turi dar galiojančias sutartis, bet komandos sieks sumažinti jų gaunamus atlyginimus, kiti ieškosis naujų karjeros stotelių.

Su tv3.lt bendravę krepšinio pasaulio atstovai pabrėžia, kad kol kas rinka yra labai neaiški ir pasakyti, kur gali persikelti žaidėjai – itin sunku.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelis ekipų dar tiksliai nežino, kokį biudžetą surinks – Sankt Peterburgo „Zenit“ gali tapti vienu tų, kuris taškysis pinigais, o Stambulo „Fenerbahče“ – kuris bus priverstas uždaryti ilgus metus plačiai pravertą piniginę ir atsisveikinti su dauguma lyderių.

REKLAMA

Tokie seisminiai pokyčiai Europos krepšinyje gali lemti itin netikėtus žaidėjų perėjimus ir šiokį tokį jėgų persiskirstymą.

Artūras Gudaitis

Apie 26-erių centrą vasarą bus ir jau yra kalbama nemažai, nors jis turi garantuotą metų sutartį su Milano „AX Armani“. A. Gudaitis yra vienas geriausiai apmokamų Italijos klubo žaidėjų, bet „dizainerių“ ėjimai rinkoje lyg rodo, kad lietuvio jie nemato kito sezono planuose.

„AX Armani“ iš Maskvos CSKA perviliojo Kyle’ą Hinesą, ilgam pratęsė sutartį ir su Kalebu Tarcewskiu. Tai du tradiciniai vidurio puolėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie italų veiksmai verčia kitas ekipas domėtis galimybe įsigyti A. Gudaitį. Juo itin domisi karališkasis Madrido „Real“, bet yra pasiruošęs siūlyti tik metų sutartį, o pats centras norėtų ilgesnės sutarties, teigia tv3.lt šaltiniai.

Tuo labiau, kad „Real“ vidurio puolėjų grandis taip pat užpildyta. Dar keletas Eurolygos komandų taip pat siekia A. Gudaičio.

Pats krepšininkas sutiktų likti ir Milane, kur dega noru įrodyti, kad yra geresnis tiek už K. Hinesą, tiek už K. Tarcewskį.

Praėjusį sezoną A. Gudaitį itin varžė traumos ir ribotas žaidimo laikas – iš esmės centras žaidė „viena koja“ ir vis tiek buvo trečias pagal naudingumą Milano klube.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rokas Giedraitis

Aplink 27-erių Berlyno ALBA snaiperį taip pat sklando daug gandų. Jis turi sutartį su Vokietijos ekipa, bet gali ją palikti už nedidelę išpirką.

Praėjusio sezono debiutas Eurolygoje tikrai neprisvilo – R. Giedraitis rinko po 13,8 taško, o tritaškius realizavo 39,8 proc. tikslumu.

Anksčiau skelbta, kad krepšininku domisi „Real“ ir Atėnų „Panathinaikos“, bet kol kas apie tai tikslios informacijos mažai.

Praėjusią vasarą itin didelį dėmesį R. Giedraičiui rodęs Maskvos srities „Chimki“ šią vasarą greičiausiai nesieks persivilioti lietuvio, bet išlieka komandų sąraše, kuris seka lietuvio situaciją.

REKLAMA

Dauguma Eurolygos komandų turi stiprius lengvuosius kraštus, todėl didelė tikimybė, kad R. Giedraitis liks Berlyne.

„Žalgirio“ trejetas

Tv3.lt žiniomis tikimybė, kad Kaune liks Edgaras Ulanovas – nenuspėjama. Kol kas rinka yra rami ir krepšininkas laukia tinkamų pasiūlymų.

Jis nėra tas žaidėjas, kuriam svarbiausia pinigai, todėl, kad paliktų „Žalgirį“, turėtų sulaukti visapusiškai tenkinančio pasiūlymo iš užsienio.

Nors spaudoje buvo skelbiama, kad Milano „AX Armani“ atsisakė minties įsigyti puolėją, tv3.lt šaltiniai teigia, kad tai netiesa ir Italijos klubas toliau palaiko kontaktus su krepšininko atstovais.

Puolėjas sulaukia nemažo dėmesio ir iš geriausių Europos taurės komandų, bet jis nelinkęs palikti Eurolygos.

REKLAMA

Kiek kitokia situacija su Luku Lekavičiumi – jis turi sutartį su „Žalgiriu“, bet gali palikti klubą už sąlyginai mažą išpirką – 100 tūkst. eurų.

L. Lekavičius turi kelis pasirinkimus – jam dėmesį rodo Eurolygos klubai, kurie gali pasiūlyti tokį patį vaidmenį, kokį jis turėjo visą karjerą – kilti nuo suolo ir įnešti energijos.

Kauniečio pavardė itin dažna ir tarp Europos taurės grandų, kurie jį gali suvilioti tiek didesniais pinigais, tiek nauju amplua – pagrindinio įžaidėjo.

Marius Grigonis greičiausiai liks „Žalgiryje“ dar metams – jis turi galiojančią sutartį, kurią nesunkiai galima išpirkti, bet pats gynėjas nori reabilituotis po pėdos traumos ir „Žalgirį“ mato kaip puikią vietą tą padaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitą sezoną M. Grigonis matomas kaip aiškus kauniečių lyderis, gausiantis daug minučių aikštėje.

Krepšininkas gauna gerą atlyginimą ir yra pasiruošęs tęsti karjerą „žaliai-baltų“ gretose.

„Ryto“ duetas

Beveik nėra abejonės, kad kitą sezoną Vilniaus „Ryte“ neliks Arno Butkevičiaus ir Eimanto Bendžiaus.

Jų sutartys galioja iki liepos 1 d., bet klubas jų nepratęs, nes negali mokėti tokių pinigų, kurie buvo suderėti prieš keletą metų.

„Rytas“ pateikė ilgalaikius pasiūlymus šiems krepšininkams, bet finansinė pusė jų netenkina. Tv3.lt žiniomis už kitą sezoną A. Butkevičiui ir E. Bendžiui yra siūloma vos po 120 tūkst. eurų, kai jų rinkos kaina prasideda nuo 200 tūkst.

REKLAMA

Pagal senąjį susitarimą kitą sezoną jie turėjo gauti bemaž dvigubai didesnius pinigus nei siūloma dabar.

Jeigu „Rytas“ nepakels pasiūlymo iki 180-190 tūkst., abu krepšininkai paliks sostinę.

Echodas gali sudrebinti rinką

Apie Martyną Echodą yra kalbama mažiau, bet tapęs laisvuoju agentu jis sulaukia didelio dėmesio iš puikiai žinomų Europos komandų, teigia tv3.lt šaltiniai.

„Rytas“ jaunam centrui pasiūlė tęsti bendradarbiavimą už 120 tūkst. eurų metinį atlyginimą, bet iš pradžių krepšininkas labai rimtai žiūrės į pasiūlymus laisvųjų agentų rinkoje, nes ši jam žada būti itin įdomi.

Mačiulio ir Milaknio klausimas

Nors buvo pasirodę pranešimų, kad J. Mačiulis lieka Atėnų AEK, susitarimas nėra pasiektas ir veteranas yra siūlomas kitoms komandoms.

J. Mačiulis su AEK sutartį sudarys tik tada, kai ši galutinai atsiskaitys už praėjusį sezoną.

Kitas veteranas – Artūras Milaknis yra linkęs po keturių sezonų iš eilės palikti „Žalgirį“. 33-ejų gynėjas yra pavargęs fiziškai ir psichologiškai, o karjerą norėtų pratęsti Ispanijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų