REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mildos Bliumenzonienės artimieji pranešė, kur ir kada bus galima atsisveikinti su penktadienio naktį išėjusia visuomenininke.

Mildos Bliumenzonienės artimieji pranešė, kur ir kada bus galima atsisveikinti su penktadienio naktį išėjusia visuomenininke.

REKLAMA

„Norime pranešti, kad su Milda bus galima atsisveikinti šį antradienį (06.09) Vilniaus Rotušėje (Didžioji g. 31) nuo 12 iki 21val.

Taip pat norime paprašyti nešti kuo kuklesnes laukų ar lietuviškų darželių gėlių puokšteles.

Dėl vietos trūkumo prašytume nenešti vainikų ar puošnių didelių puokščių. Vietoj to raginame paaukoti Pal. kun. Mykolo Sopočkos hospisui, tokiu būdu pratęsiant gerus ir gražius Mildos darbus“, – rašoma visuomenininkės „Facebook“ paskyroje.

 

Mirė po sunkios ligos

Penktadienio naktį mirė Lietuvos kalinių globos draugijos pirmininkė M. Bliumenzonienė. 62-ejų metų sulaukusią moterį pasiglemžė sunki liga. M. Bliumenzonienė buvo įrašyta į garbingą 100 žymiausių moterų sąrašą, sudarytą Lietuvos 100-mečio proga.

REKLAMA
REKLAMA

Apie moters netektį skaudžia žinia M. Bliumenzonienės paskyroje pasidalijo jos artimieji:

„Šiąnakt po sunkios ligos netekome mūsų visų mylimos Mildos Bliumenzonienės. Artimieji prašo ramybės, supratimo ir santūrumo. Apie atsisveikinimo vietą ir laiką informuosime vėliau“, – rašoma moters „Facebook“ paskyroje.

REKLAMA

Užuojautą išreiškė šalies vadovai

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda reiškia užuojautą, mirus aktyviai visuomenininkei, nuteistųjų integracijos į visuomenę aktyvistei Mildai Bliumenzonienei. M. Bliumenzonienė buvo Lietuvos kalinių globos draugijos pirmininkė, Malonės komisijos, patariančios Lietuvos Respublikos Prezidentui dėl malonės suteikimo nuteistiesiems, narė.

„Netekome asmenybės, savo gyvenimą paskyrusios nuteistųjų integracijai į visuomenę, nenuilstančiai tikėjusios žmonių geranoriškumu ir viltimi gyventi kitaip – prasmingiau, atsakingiau. Milda Bliumenzonienė – atsidavimo žmogui pavyzdys, esame dėkingi jai už pastangas mažinti visuomenės grupių atskirtį, prisidėti prie būtinos pagalbos nuteistųjų artimiesiems ir šeimų nariams“, – teigia šalies vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Žodį tarė ir teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

„Netekome išskirtinės asmenybės, visuomenininkės Mildos Bliumenzonienės, kuri savo gyvenimo misija laikė padėti žmogui. Tai buvo šviesą spinduliuojanti, jautri ir atkakli moteris, daug prisidėjusi skleidžiant visuomenėje supratimą, kaip svarbu ištiesti pagalbos ranką suklydusiam žmogui. Tokių kaip Milda žmonių dėka mūsų pasaulis tampa geresnis ir teisingesnis. Nuoširdžiai užjaučiu M. Bliumenzonienės artimuosius ir bendražygius.“

Pasak Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio, velionę bus galima prisiminti už kilnumą ir atvirą širdį.

„Ji prisidėjo prie Lietuvos, kurioje kiekvienas turėtų šansą sėkmei, kūrimo. Reiškiu nuoširdžią užuojautą jos artimiesiems ir bičiuliams“, – teigė parlamento vadovas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų