REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Švietimo, sporto ir mokslo ministerija siūlo moksleiviams leisti šiuos mokslo metus baigti ne nuotoliniu būdu, o mokyklose, Klaipėdos moksleiviai į mokyklas negrįš. Tokį sprendimą, pasitaręs kartu su miesto ugdymo įstaigų vadovais, priėmė miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Nors Švietimo, sporto ir mokslo ministerija siūlo moksleiviams leisti šiuos mokslo metus baigti ne nuotoliniu būdu, o mokyklose, Klaipėdos moksleiviai į mokyklas negrįš. Tokį sprendimą, pasitaręs kartu su miesto ugdymo įstaigų vadovais, priėmė miesto meras Vytautas Grubliauskas.

REKLAMA

„Bendras sutarimas buvo toks, kad klaipėdiečiai mokiniai šiuos mokslo metus užbaigs nuotoliniu būdu. Čia kalbu apie visas savivaldybės pavaldumo ugdymo įstaigas. Tikiuosi, kad ne savivaldybės pavaldumo ugdymo įstaigos, privačios mokyklos, aišku, jie turi teisę priimti sprendimus, kurie būtų suderinti su jų bendruomene, tačiau tikiuosi, kad jie taip pat adekvačiai vertins ir jungsis prie bendros miesto pozicijos“, – žurnalistams antradienį kalbėjo V. Grubliauskas.

Jo teigimu, organizuoti pamokas mokyklose tebėra nesaugu.

„Mano įsitikinimu, kada šalyje yra draudžiama dauguma renginių, praktiškai visi vieši renginiai, rekomenduojama nesiburti, ypač uždarose patalpose, užtikrinimas tokių sąlygų, būtų didelis iššūkis, kalbant apie mokinių sugrįžimą į mokyklas“, – sakė meras.

REKLAMA
REKLAMA

Pradinės klasės šiemet mokysis iki gegužės 29 d., po to dar savaitė skiriama papildomos konsultacijoms mokiniams, kurie nori pagerinti rezultatus. 5–8 klasių bei I–III gimnazijos klasių moksleiviams pamokos vyks iki birželio 12 d. Po to jiems taip skiriama savaitė konsultacijoms. 

REKLAMA

„Abiturientai egzaminams galės ruoštis nuotoliniu būdu nedidelėmis grupėmis mokyklose, užtikrinant privalomas saugumo priemones. Ugdymo procesas abiturientams truktų iki gegužės 22 dienos“, – sakė V. Grubliauskas.

Siūlo atsisakyti pamokų

Birželio mėnesį ugdymo procesą Švietimo, mokslo ir sporto ministerija rekomenduoja organizuoti ne pamokų forma, o individualizuojant užduotis, rašoma A. Monkevičiaus pasirašytose mokykloms skirtose rekomendacijose.

„Vykdyti projektinius darbus, tiriamąją, patyriminę, pažintinę ir kitas veiklas, kurios būtų nukreiptos į užduočių atlikimą mažose grupelėse, kuriose reikėtų priimti sprendimus, pateikti bendrą darbo rezultatą. Dirbant grupelėmis kontaktiniu būdu būtina laikytis visų saugumą užtikrinančių reikalavimų (atstumo, higienos ir pan.)“, – rašoma ministerijos rekomendacijose.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat mokytojams siūloma organizuoti veiklas ar edukacines išvykas į muziejus, parkus, gamtos saugomas teritorijas, karjeros dienas, dalykines konferencijas, etnines kultūrines veiklas, spektaklių stebėjimą ir aptarimą, individualias arba grupines švietimo pagalbos specialistų konsultacijas, prevenciją veiklą, neformalųjį vaikų švietimą, sveikatos ugdymui skirtas veiklas ir kt.

Taip pat ministerija numato, kad pasibaigus ugdymo procesui abiturientams turi būti skiriamas laikas brandos pasiruošti egzaminams.

„Atliepdama mokinių, besiruošiančių laikyti brandos egzaminus, pageidavimus ir siekdama sudaryti kuo geresnes galimybes jiems pasiruošti, mokykla suteikia reikalingą mokymosi pagalbą: organizuoja individualias ir/ar grupines konsultacijas. Konsultacijų organizavimo būdas ir dažnis priklauso nuo jų poreikio mokiniams. Be konsultacijų mokykla gali siūlyti bei organizuoti mokiniams ir kitokios formos pasirengimo egzaminams veiklas“, – rašoma ministerijos rekomendacijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministerijos rašte pripažįstama, kad dėl vykdant nuotolinį mokymąsi ugdymo procesas vyko lėčiau, todėl mokytojai turėtų spręsti, kaip įgyvendinti šiems metams išsikeltus ugdymo tikslus per likusias mokslo metų savaites arba juos nukelti kitiems metams.

Portalas tv3.lt primena, kad gegužės 18 d. leidžiama veikti darželiams ir ikimokyklinėms grupėms. Tai reiškia, kad visos mokyklos – tiek pradinės, tiek progimnazijos, tiek gimnazijos ir profesinio mokymo įstaigos – lieka uždarytos iki tol, kol Vyriausybė apsispręs kitaip. Šią savaitę Vyriausybė spręs, ar leisti moksleiviams grįžti į mokyklas dar šiais mokslo metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų