REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio rytą Telšių rajone, Plepų kaime, gyvenamajame name kilus gaisrui, žuvo du mažamečiai vaikai. Jie buvo atvykę į svečius pas močiutę.

Antradienio rytą Telšių rajone, Plepų kaime, gyvenamajame name kilus gaisrui, žuvo du mažamečiai vaikai. Jie buvo atvykę į svečius pas močiutę.

REKLAMA

Apie gaisrą buvo pranešta 7.02 val. Ketverių mergaitė ir šešerių berniukas tuo metu miegojo, o močiutė buvo išėjusi ruoštis į šalia esantį tvartą. 

Po 20 minučių pastebėjusi, kad pro langą veržiasi tiršti dūmai, ji įbėgo į namą, griebė vaikus ir išnešė į lauką. Greitai atvažiavusi jų mama, dar iki atvykstant ugniagesiams, išvežė vaikus į ligoninę.

Pakeliui juos perėmė greitoji medicinos pagalba, medikai juos gaivino, bet ligoninėje, deja, jų gyvybės užgeso.

Gaisras kilo vonioje, – sakė Telšių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Robertas Kaveckas. – Greičiausiai užsidegė elektros laidai, vonioje buvo įjungtas šildymo katilas.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi ji buvo iškalta lengvai užsidegančiomis plastikinėmis lentelėmis, nuodingi dūmai netrukus pasklido ir į kambarį, kur miegojo vaikai. Ugnis neišplito, gaisrą ugniagesiai likvidavo per pusvalandį. Dūmų detektoriaus name nebuvo.“

REKLAMA

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, gaisruose žūstančių vaikų skaičius nuo 2007 m. nuolat mažėjo, o 2019 metais, kaip ir 2010, 2013 ir 2014-aisiais, nepilnamečių aukų Lietuvoje juose pavyko išvengti.

Per pastaruosius dešimt metų šalyje gaisruose žuvo 19 nepilnamečių. Iš jų 6 žuvo dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų, 4 dėl elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimų, po 2 – dėl vaikų išdykavimo su ugnimi ir dujų, žibalinių, benzininių įrenginių ir prietaisų gedimų, po 1 – dėl pašalinio ugnies šaltinio ir priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimo, dar 3 vaikai žuvo dėl kitų priežasčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų