REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkijoje oficialus naujojo koronaviruso epidemijos aukų skaičius išaugo iki 3 081 žmogaus, trečiadienį paskelbė Sveikatos apsaugos ministras Fahrettinas Koca.

Ministro tviterio žinutėje sakoma, kad per pastarąją parą šalyje užregistruoti dar 89 asmenų, kuriems buvo nustatyta koronavirusinė infekcija COVID-19, mirties atvejai ir 2 936 nauji užsikrėtusieji.

Nuo protrūkio pradžios Turkijoje užregistruota iš viso 117 589 koronavirusu užsikrėtusių žmonių. Ši šalis tebėra viena labiausiai paveiktų COVID-19 pandemijos Viduriniuose Rytuose.

Per anksčiau trečiadienį surengtą spaudos konferenciją F. Koca sakė, kad Turkija pasiekė epidemijos piką, ir pridūrė, kad jau stebimas užsikrėtimo atvejų mažėjimo tendencija.

Ministras pridūrė, kad virusu užsikrėtė 7 428 sveikatos apsaugos darbuotojai, sudarantys apie 6,5 proc. visų užsikrėtusiųjų.

REKLAMA
REKLAMA

Turkija ėmėsi virtinės priemonių koronaviruso plitimui stabdyti. Šalyje buvo uždarytos mokyklos, restoranai ir kitos viešosios erdvės.

Be to, savaitgaliais 31-ame mieste, įskaitant Ankarą ir Stambulą, įvedamas apskritą parą galiojantis draudimas išeiti į lauką. Ateinantį penktadienį, kuris bus nedarbo diena, taip pat galios šis režimas.

REKLAMA

Turkijos pareigūnai pastaruoju metu reiškė tam tiktą optimizmą, kad padėtis gali pagerėti iki gegužės pabaigos, kai baigsis musulmonų šventasis pasninko mėnuo Ramadanas.

„Artimiausiu laikotarpiu galime sušvelninti priemones miestuose, kur esama mažiau [užsikrėtimo] atvejų“, – Ankaroje sakė F. Koca.

Vyriausybė taip pat suintensyvino testavimą. Nuo kovo, kai šalyje buvo nustatyti pirmieji užsikrėtimo atvejai, atlikta jau beveik milijonas COVID-19 testų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų