REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Rokiškio rajone buvo rastas beveik prieš savaitę be žinios dingusio ir, įtariama, nužudyto sporto trenerio kūnas.

Trečiadienį Rokiškio rajone buvo rastas beveik prieš savaitę be žinios dingusio ir, įtariama, nužudyto sporto trenerio kūnas.

REKLAMA

Pasak Panevėžio apskrities policijos, 1970-aisiais gimęs vyro dingo praėjusį trečiadienį, kai apie 15.30 val. išėjo iš namų ir iki šiol nebegrįžo.

Ikiteisminis tyrimas policijoje buvo pradėtas ketvirtadienį, gavus dingusiojo giminaičio pranešimą. 

Vykdant ikiteisminį tyrimą, penktadienį jis buvo perkvalifikuotas į tyrimą dėl nužudymo. 

Nužudymu įtariamas 1969-aisiais gimęs vyras teismo yra suimtas vienam mėnesiui. Jis buvo sulaikytas praėjusį penktadienį. 

Įtariamas vaikystės draugas

Rokiškio ledo ritulio bendruomenę sukrėtė dar neregėtas nusikaltimas. Buvo ieškomas mįslingai prapuolusio vaikų trenerio Genadijaus Fitingovo, o jo pradanginimu įtariamas vaikystės draugas, buvęs muitinės pareigūnas. 

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę 50-metį turėjęs švęsti žinomas Rokiškio ledo ritulio treneris Genadijus Fitingovas prapuolė it į vandenį. Vaikus treniravusio ilgamečio sporto meistro nesėkmingai ieškoma 5 para. Įtarimai žmogžudyste krinta ant bendraamžio vaikystės draugo, kuris suimtas penktadienį.

REKLAMA

„Tą pačią naktį, 17 d., buvo sulaikytas įtariamasis. Jis sulaikytas namuose ir sekančią dieną teismas jam paskyrė kardomąją priemonę, suėmimą 1 mėnesiui“, – sako sunkių nusikaltimų viršininkas Orlandas Butkus.

Pasak pareigūnų, namiškiai trenerio pasigedo dar balandžio 15 dieną, kai pas pažįstamus draugus pavakare išėjęs vyras namo nebesugrįžo. Tą dieną su treneriu bendravo ir Rokiškio savivaldybės kūno kultūros ir sporto centro laikinasis vadovas Edmundas Ščiuplys.

„Ramus žmogus ir visi stebisi, kaip čia galėjo būti toks ar konfliktas, ar kas ten.“

Jam Fitingovas dar siuntė treniruočių planus, o penktadienį pasiekė kraupi žinia, kad treneris pradingęs.

REKLAMA
REKLAMA

„Apie 10 valandą gavom jo planelius, o daugiau su juo jau jokio ryšio nebebuvo. Mūsų administratorius skambino penktadienį, kadangi yra irgi ledo ritulininkas, bendraudavo dažnai, bet telefonas išjungtas, nu, žodžiu, nepavyko susisiekti“, – pasakoja sporto mokyklos laikinas vadovas Edmundas Ščiuplys.

Prašė visuomenės pagalbos

Panevėžio apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos viršininkas Orlandas Butkus per šį pirmadienį surengtą spaudos konferenciją apibendrino esamą situaciją:

„Buvo iškelta versija, kad asmuo galimai buvo nužudytas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tyčinio nužudymo. Tą pačią naktį buvo sulaikytas įtariamasis. Jis sulaikytas namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitą dieną teismas jam paskyrė suėmimą mėnesiui. Šiuo metu atliekami visi būtini ikiteisminio tyrimo veiksmai bei toliau ieškoma nukentėjusiojo. Jau iššukuota nemaža teritorija, plečiame paieškos ribas.“

O. Butkus pabrėžė, kad nužudymas yra pagrindinė versija. Įtariamasis esą anksčiau su teisėsauga daug problemų neturėjęs. Užsiminta apie ikiteisminį tyrimą, bet, anot O Butkaus, be „didesnio kriminalo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų