REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šitas patiekalas visada palieka įspūdį mano svečiams. Traški plutelė, rožinė lašiša ir tirpstantis žalias špinatų ir kreminio sūrio sluoksnis – gardi puošmena jūsų šventiniam stalui. Galima pasiruošti iš anksto ir kepti tik prieš pat patiekiant, jei norite karšto patieko. Galite ir išsikepti, ir leisti atvėsti – labai tiks ir kaip šaltas užkandis“, – sako recepto autorė.

„Šitas patiekalas visada palieka įspūdį mano svečiams. Traški plutelė, rožinė lašiša ir tirpstantis žalias špinatų ir kreminio sūrio sluoksnis – gardi puošmena jūsų šventiniam stalui. Galima pasiruošti iš anksto ir kepti tik prieš pat patiekiant, jei norite karšto patieko. Galite ir išsikepti, ir leisti atvėsti – labai tiks ir kaip šaltas užkandis“, – sako recepto autorė.

REKLAMA

Reikės: 150g špinatų lapelių; 150g tepamo Philadelphia sūrio, arba kito panašaus; 1 skiltelės česnako; druskos, pipirų; pakelio sluoksniuotos tešlos, jei šaldyta, atšaldytos; 500g lašišos filė be odos; 1 kiaušinio, lengvai plakto, patepimui; žiūpsnelio sezamo sėklų pabarstymui (nebūtina jei neturite).

GAMINIMAS

Įkaitinkite orkaitę 200 laipsnių. Suberkite špinatus į kiaurasamtį, nuplaukite.

Užvirinkite pilną virdulį vandens ir verdančiu vandeniu palengva nuplikykite špinatus kiaurasamtyje. Jie susitrauks. Nupilkite šaltu vandeniu, kad atvėstų.

REKLAMA
REKLAMA

Rankomis gerai negręžkite špinatus, kad būtų kuo sausesni ir labai smulkiai sukapokite peiliu. Dubenėlyje šakute išpurenkite Philadelphia sūrį, sumaišykite su špinatais, pertrintu česnaku ir pagardinkite druska bei pipirais.

REKLAMA

Išvyniokite sluoksniuotą tešlą ir padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, ant tešlos dėkite lašišą ir ant jos užtepkite špinatų ir sūrio mišinį. Antrąją sluoksniuotos tešlos dalį dėkite ant viršaus ir užspauskite galiukus.

Patepkite viršų plaktu kiaušiniu ir paberkite sezamo sėklomis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai paruduos.

Šaltinis: wordlrecipes.eu/ tinklaraštis Duok druskos

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų