lašiša

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „lašiša“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „lašiša“.

Ši Dalios mišrainė taps tikru Velykų atradimu: gamina kasmet

„Patogu, kad šias salotas galima paruošti iš keptos ar troškintos lašišos likučių“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: 200 gr keptos ar troškintos lašišos, 110 gr konservuotų pievagrybių, 40 gr fermentinio sūrio, ½ obuolio, 1/3 citrinos, 1/3 raudonos paprikos (arba bulgariško pipiro), tačiau galima ir be jo, truputį pipirų mišinio, majonezo.
2024-03-26

Sužinoję, kas slepiasi Neries upėje, lieka be žodžių: kiti to net nežino

Ar žinojote, kad Vilniuje galima išvysti vienas didžiausių lašišų pasaulyje? Arba tai, kad dažnas vilnietis yra ne kartą vaikščiojęs vienu seniausių miškų Europoje, besidriekiančiu palei Neries vingį? Kviečiame artimiau susipažinti su vilniečiams puikiai pažįstama Neries upe ir į ją pažvelgti netikėtu rakursu.
2024-03-18

Atskleidė skaniausią orkaitėje keptos lašišos receptą: kartosite ne kartą

Orkaitėje kepta lašiša – ganėtinai greitai pagaminamas patiekalas, o patiekta su šiltais ryžiais ji sudaro tobulą duetą. Kepta lašiša puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Lašišos marinatui: 1 arbatinio šaukštelio smulkinto česnako; 1/2 šaukštelio maltos imbiero; 1 šaukšto alyvuogių aliejaus; 1 šaukšto sojos padažo; 2 šaukštų čili padažo; 1 arbatinio šaukštelio rudojo cukraus; 1 žiupsnelio susmulkintų raudonųjų čili dribsnių. Kiti ingredientai: 6 vnt.
2024-03-14

Atrado geriausią sūdytos lašišos receptą: idealiai tiks Velykoms

„Pagrindinis vaidmuo čia tenka lašišai, kurią namų sąlygomis pasigaminti yra labai paprasta. Patiekti galite ant sumuštinių su avokadu, prie keptų ar benedikto kiaušinių, gaminti salotas ir t.t.“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Lašišai: 500 g šviežios lašišos su oda; 4 v.š. stambios druskos; 2 v.š. rudojo arba baltojo cukraus; 2 v.š. šviežiai pjaustytų krapų; Dubenėlyje sumaišykite druską, cukrų ir krapus.
2024-03-06

1 produktas mažina riziką susirgti Parkinsono ir Alzheimerio ligomis: valgykite dažniau

Nors lašišą dažniausiai kepame, o rūkyta arba sūdyta keliauja ant sumuštinukų, galima pasilepinti ir gardžiomis salotomis, kurios tikrai papuoš šventės ar savaitgalio stalą. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad apetitą sužadina ir teigiamas emocijas kelia spalvingas ir įvairiaskonis maistas lėkštėje – tokios yra šios lašišos salotos su mangais ir avokadu.
2024-03-06

Žuvies megėjams: paprastas ir labai skanus lašišos receptas

Jei ieškote puikios užkandžio idėjos, šis receptas kaip tik jums. Aromatinga, su prieskoniais sūdyta lašiša ir krienų majonezo padažas – puiki ir išskirtinė skonių kombinacija. TV3 laidoje „Gardu Gardu“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis parodė, kad paruošti šį patiekalą yra taip lengva, jog sunkiausia gaminimo dalis yra laukimas, kol lašiša gulėdama šaldytuve įgers visus aromatus ir skonį. Tai tikras naminis delikatesas, kurį tiesiog būtina išbandyti kiekvienam sūdytos žuvies mėgėjui.
2024-02-18

Tokie bulviniai blynai – itin skanūs: receptas nepaliks abejingų

Bulviniai blynai – lengvai pagaminimas, bet itin mėgstamas patiekalas. Kaip sakė TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė, šis bulvinių blynų receptas – jos mėgstamiausias. ​Blynai išeis itin ploni bei traškūs ir šalia jų labai derės lašišų užtepėlė, kurią pagaminti bus visai paprasta.
2024-02-16

Kas ta balta medžiaga, pasirodanti kepant lašišą? Atskleidė tiesą

Lašiša yra viena iš labiausiai mėgstamų ir populiariausių žuvų. Specialistai giria jos poveikį mūsų organizmui, vaikams patinka, kad joje beveik nėra kaulų, o net paprasčiausiai paruošta sukuria gurmanišką patiekalą. Tiesa, kai kurie ją ruošdami pasimeta – ar ją saugu valgyti, kai ant kepamos žuvies išsiskiria balta medžiaga? Kas tai ir ką daryti, aiškina specialistai. Sveiki riebalai ir daugiau kalio nei banane Lašiša laikoma viena riebiausių žuvų.
2024-01-26

Parduotuvėje išsirinkite geriausią lašišą: štai, ką reikia žinoti

Nors dažniausiai ant kalėdinio stalo nugula kepti kalakutai, antys ar kiaulienos kumpis, nepamirškime žuvies. Jei silkės su įvairiais pagardais ragavome per Kūčių vakarienę, Kalėdoms galima išsikepti šviežios lašišos ar su sūdyta bei rūkyta pasigaminti suktinukų. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr.
2023-12-14

Trūksta vitamino D? Rinkitės šiuos produktus

Atšalus orams ir padidėjus peršalimo ligų rizikai, svarbu atidžiau pasirūpinti savo sveikata. Negavus pakankamai saulės, vitamino D3 trūkumas gali sukelti tam tikrų sveikatos problemų.  „Turbūt daugelis girdėję apie saulės vitaminą, dažnai prilyginamą hormonui (pagal savo biologines funkcijas) –vitaminą D3.  Taigi, kuo ši medžiaga išsiskiria ir kokia jos nauda sveikatai? Vitaminas D gali būti kelių formų D2, D3, kalcitriolis ir kalcidiolis.
2023-11-10
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų