REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ankstų trečiadienio rytą iš Frankfurto prie Oderio į Kauną atvyko traukinys, atvežęs prie Vokietijos ir Lenkijos sienos įstrigusius lietuvius, baltarusius, ukrainiečius, latvį.

Ankstų trečiadienio rytą iš Frankfurto prie Oderio į Kauną atvyko traukinys, atvežęs prie Vokietijos ir Lenkijos sienos įstrigusius lietuvius, baltarusius, ukrainiečius, latvį.

REKLAMA

„Traukinys atvyko 5.30 valandą. Viskas pavyko gerai“, – BNS sakė „Lietuvos geležinkelių“ grupės bendrovės „LG keleiviams“ generalinis direktorius Linas Baužys.

Traukiniu iš Vokietijos atvyko 61 žmogus, iš jų – 35 Lietuvos piliečiai.

Pasak L. Baužio, keleivius Kaune pasitiko visuomenės sveikatos specialistai, jie atlieka keleivių patikrą. Po to po vieną palydi į autobusą.

Užsieniečius pasitiko jų šalių ambasadų darbuotojai.

„Ir užsieniečiams, ir Lietuvos gyventojams parūpinti autobusai, kad parvežtų namo“, – sakė „LG keleiviams“ vadovas.

Traukinys iš Vokietijos pajudėjo antradienio popietę. Lenkijoje ir Lietuvoje buvo pakeisti tik lokomotyvai, keleiviams perlipti į kitus vagonus nereikėjo.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmą kartą per tokį trumpą laiką, ne pilną parą, buvo suderintas toks tarptautinis maršrutas. Paprastai tai užtrunka dvejus-trejus metus“, – BNS sakė L. Baužys.

REKLAMA

Jo teigimu, šis reisas pavyko tik dėl europinės vėžės.

Bendrovės skaičiavimu, šio traukinio kelionė iš Vokietijos į Lietuvą gali kainuoti iki 50 tūkst. eurų.

Lietuviai Vokietijos ir Lenkijos pasienyje strigo, kai Lenkija naktį iš šeštadienio į sekmadienį uždarė šalies sienas dėl koronaviruso plitimo. Situaciją paaštrino lenkų sprendimas konvojumi nepraleisti lengvųjų automobilių. 

Į Lietuvą grįžti norintys šių automobilių vairuotojai, paleidę keleivius, turėjo nuvykti į maždaug už 400 kilometrų esantį Zasnico jūrų uostą. Iš ten po vidurnakčio išplaukė keltas su 99 automobiliais ir 137 keleiviais. 

REKLAMA
REKLAMA

Iš Vokietijos į Klaipėdą išplaukė keltas su lietuviais

Iš Vokietijos Zasnico uosto į Klaipėdą trečiadienio naktį išplaukė keltas su lietuviais, kuriems Lenkija neleido automobiliais kirsti šalies teritorijos grįžti į Lietuvą.

„Keltas išplaukė 00.20 val. (Lietuvos laiku), Klaipėdą jis turėtų pasiekti 18 val.“, – BNS sakė Klaipėdos uoste keltą priimančios „Limarko jūrų agentūros“ atstovas Jevgenijus Pavlikovas.

Pasak jo, iš viso kelte plukdomi 99 automobiliai su 137 keleiviais.

„Yra ir lietuviškų, ir estiškų, ir latviškų automobilių numerių, tačiau informacija apie keleivių tautybę nenurodyta“, – sakė J. Pavlikovas.     

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Specialus Lietuvos piliečiams skirtas traukinys iš Frankfurto prie Oderio į Lietuvą per Lenkiją išvyko antradienio popietę, juo vyksta 61 keleivis, iš jų – 35 Lietuvos piliečiai. 

Iš Vokietijos Zasnico uosto užsakytas dar vienas keltas Baltijos šalių piliečiams į Ventspilį, jo reisas numatytas vėlų trečiadienio vakarą.

„Išvykimas numatytas kovo 18 dieną, 23:55 val. Vokietijos laiku. Bilietus galima įsigyti Tallink interneto svetainėje“, – nurodo Užsienio reikalų ministerija.

Ministerijos duomenimis, kelte, kuriuo galės grįžti dėl uždarytų Lenkijos sienų Vokietijoje įstrigę Lietuvos, Latvijos ir Estijos piliečiai, yra 2,5 tūkst. vietų keleiviams ir 300 automobilių.

REKLAMA

Lietuviai Vokietijos ir Lenkijos pasienyje strigo, kai Lenkija naktį iš šeštadienio į sekmadienį uždarė šalies sienas dėl koronaviruso plitimo.

Lenkai po ilgų derybų atsisakė konvojumi praleisti lengvuosius automobilius.

***

Ar Lietuvos medikai pasiruošę kovoti su koronavirusu?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų