REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors antradienį iš Lietuvos buvo siekiama išvaryti žiemą, sinoptikai sako, kad ji niekur nedings ir artimiausiu metu pažers dar ne vieną siurprizą.

Nors antradienį iš Lietuvos buvo siekiama išvaryti žiemą, sinoptikai sako, kad ji niekur nedings ir artimiausiu metu pažers dar ne vieną siurprizą.

REKLAMA

Trečiadienio naktį vientisas debesų apklotas sudriks, atsiras pragiedrulių. Iš žemų, dangumi gana greitai keliaujančių debesų tai šen, tai ten vis palis, kai kur lietų papildys ir šlapias sniegas. Visgi, bendras kritulių kiekis nebus labai didelis. Vietomis bus plikledžio.

Numatoma, kad trečiadienį bus debesuoti su pragiedruliais orai. Iš netvarkingai pasklidusių pavienių debesų vietomis palis, kai kur su šlapiu sniegu. Visgi, dieną kritulių bus mažiau nei naktį, o pragiedrulių – daugiau.

„Kitaip tariant, artimiausią parą numatomi šiai žiemai įprasti orai. Ir naktį, ir dieną bus debesuota su pragiedruliais, nuolatos kartosis krituliai – dažniausiai lietus, kai kada su šlapiu sniegu. Naktį vietomis gali būti plikledžio. Vėjas pietinių krypčių, bet nelabai stiprus. Naktį bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 2, prie jūros 3 laipsnių šilumos, dieną bus apie 4-6, pietuose iki 7 laipsnių šilumos“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį, penktadienį orai bus jau visai kitokie. Naktimis vyraus keli laipsniai šalčio, tiktai pajūryje bus menka šiluma, neaukšta temperatūra bus ir dienomis. Visą laiką kartosis krituliai, bet vyraus jau sniegas.

REKLAMA

Ką gi, paaiškėjo, kad užvalgius Užgavėnių blynų, žiema iš Lietuvos ne išeina, bet į ją ateina – tai akivaizdus klimato kaitos požymis. 

Perspėja keliaujančius 

Naktį iš antradienio į trečiadienį eismo sąlygas sunkins plikledis, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį daug kur numatomi krituliai, daugiausia lis. Naktį vietomis, o rytą daug kur formuosis plikledis.

Temperatūra sieks nuo 2 laipsnių šilumos iki 2 laipsnių šalčio.

16 valandos duomenimis, valstybinės reikšmės kelių dangos Lietuvoje daugiausia šlapios, vietomis yra drėgnų ruožų. 

Didžiojoje šalies dalyje silpnai lyja, vietomis – šlapdriba.

Oro temperatūra siekia nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų