REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ledo ritulio rinktinė Slovėnijoje vykstančiame olimpiniame atrankos turnyre patyrė antrąjį pralaimėjimą.

Lietuvos ledo ritulio rinktinė Slovėnijoje vykstančiame olimpiniame atrankos turnyre patyrė antrąjį pralaimėjimą.

REKLAMA

Penktadienį lietuviai nesugebėjo pralaužti oponentų gynybos bei pripažino japonų persvarą 0:4. Visus keturis įvarčius oponentai pelnė pirmajame kėlinyje, o šiame atrankos cikle jie vis dar nėra praleidę nė vieno įvarčio ir sekmadienį kausis dėl kelialapio į kitą atrankos etapą su šeimininke Slovėnija.

Rungtynės prasidėjo apylygiu žaidimu, bet jau sužaidus kiek daugiau nei dvi minutes kontratakoje Hiromichi Terao pavyko metimu atbula ranka užklupti Lauryną Lubį nepasiruošusį ir japonai įsiveržė į priekį (02:04, rez. perd. Seiji Takahashi, Shinya Yanadori). Tuo tarpu savo atsaką surengusiems lietuviams pasižymėti nepavyko – po Pauliaus Gintauto perdavimo Arnoldui Bosui nepavyko nuginkluoti oponentų vartininko.

Vėliau lietuviams sekė nelengvas išbandymas – ant ledo pasirodęs šeštasis žaidėjas lėmė taisyklių pažeidimą ir nusiuntė vieną mūsų šalies atstovą ant nubaustųjų suolelio ir nors L. Lubiui su komandos draugais pavyko sėkmingai atlaikyti pirmąjį japonų šturmą, Manto Stankiaus gauta pražanga paliko lietuvius žaisti trise prieš penkis, o tokią kiekybinę persvarą japonai pavertė įvarčiu. Iš arti ritulį į vartus pasiuntė Tomoya Echigo (05:37, rez. perd. Yushiroh Hirano, Ryo Hashimoto).

REKLAMA
REKLAMA

Bandymus išlyginti žaidimą lietuviams dar labiau apsunkino teisėjų įžvelgta dviguba Arnoldo Boso pražanga, privertusi puolėją keturioms minutėms sėstis ant nubaustųjų suolelio. Nepaisant sėkmingo darbo pirmas tris minutes ir net surengtos pavojingos kontratakos, oponentai galiausiai sugebėjo išnaudoti ir šią situaciją, iš toli pasižymėjus Hiroto Sato (14:04, rez. perd. Makuru Furuhashi, Kenta Takagi).

REKLAMA

Kiek vėliau ritulį perėmę japonai surengė greitą išpuolį, kuriame visus reikalus išsprendė Seiji Takahashi atsidūręs vienas prieš lietuvių vartininką ir suradęs tarpą jo ginamų vartų kampe (17:16, rez. perd. H. Terao).

Kėlinio pabaigoje galimybę pažaisti daugumoje gavo ir lietuviai. Deja, bet klaidos perduodant ritulį neleido mūsų šalies atstovams išbandyti varžovų vartininko budrumo.

Antrąjį kėlinį energingai pradėję lietuviai sugebėjo net kelioms minutėms įstrigdyti vieną Japonijos rinktinės penketuką prie pat jų vartų, bet nepaisant kelių itin pavojingų perdavimų, jų įvarčiais paversti nepavyko ir galiausiai išvargę japonai sugebėjo palikti savo zoną ir pasikeisti. Nors varžovams pavyko atlaikyti šį lietuvių šturmą, iniciatyvą antrajame kėlinyje savo rankose ir toliau laikė lietuviai, kurie kur kas dažniau nei jų varžovai leido laiką atakuodami.

REKLAMA
REKLAMA

Sunkiai gaudydami įsibėgėjusius lietuvius Japonijos rinktinės ledo ritulininkai vis dažniau pažeidinėdavo taisykles, o po vienos iš pražangų ir skaudaus Emilijaus Krakausko kritimo į bortą, lietuviai beveik minutę įgavo galimybę realizuoti dvigubą kiekybinę persvarą.

Pirmuoju bandymu lietuviams realizuoti daugumos nepavyko, bet netrukus jie gavo dar vieną progą dvigubai kiekybinei persvarai, kuri šįkart truko pusę minutės. Visgi, nepaisant daugybės progų ir beveik viso varžovų aikštės zonoje praleisto daugumos laiko, įveikti varžovų vartininko lietuviams nepavyko ir šioje situacijoje.

Trečiajame kėlinyje lietuviai ir toliau siekė kuo daugiau laiko praleisti varžovų aikštės pusėje, bet apie save priminė ir varžovai, įpusėjus kėliniui sudrebinę vartų skersinį. Nepaisant daugybės atakų, lietuviams iš toliau niekaip nepavyko pasiųsti ritulio į vartus, o arti tikslo buvo netoli vartų ritulio skriejimo kryptį pakeitęs, bet į vartų plotą nepataikęs P. Gintautas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau dar vienos lietuvių kiekybinės persvaros metu pavojingą metimą atliko Ilja Četvertakas, bet tiek jo metimą, tiek ir tolimą Nerijaus Ališausko šūvį atrėmė nepriekaištingai žaidęs Japonijos rinktinės vartininkas, kuris savo vartus „sausus“ išlaikė iki finalinės mačo sirenos.

Po mačo Lietuvos rinktinės puolėjas Arnoldas Bosas pripažino, jog pirmajame kėlinyje buvo pridaryta daug klaidų, o komandai trūksta tarpusavio susižaidimo.

„Tai nebuvo lengvos rungtynės. Pirmajame kėlinyje pridarėme klaidų ir praleidome jų įvarčius, o taip atsiliekant sugrįžti į rungtynes nelengva. Pusė mūsų komandos yra nauji žaidėjai, nesame žaidę kartu, o prieš turnyrą turėjome vos vieną treniruotę. Gerai bent tiek, kad antrasis ir trečiasis kėliniai buvo atkaklūs, turėjome susikūrę galimybių žaisti daugumoje, bet neįmušėme ir pralaimėjome“, - po mačo kalbėjo žaidėjas.

REKLAMA

Kalbėdamas apie nesėkmingus bandymus realizuoti kiekybines persvaras Vokietijoje žaidžiantis puolėjas ir vėl išskyrė treniruočių stoką.

„Neturėjome galimybės pasitreniruoti savo žaidimo daugumoje. Negalėjome pasikartoti savo derinių ir nors bandėme, mums nieko nepavyko. Yra kaip yra – sieksime pasirodyti geriau pasaulio čempionate.“

Rytoj olimpiniame atrankos turnyre – poilsio diena, o dvikovas Slovėnijoje Lietuvos rinktinė užbaigs sekmadienį 16:30 val. rungtynėmis su Kroatija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų