REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konstitucinis Teismas išaiškino, kad teismuose kaip įrodymas gali būti naudojama valstybės paslaptį sudaranti informacija. Ar naudoti tokią informaciją, turi įvertinti bylą nagrinėjantis teismas, praneša LTV „Panorama“.

REKLAMA
REKLAMA

Į Konstitucinį Teismą kreipėsi Vilniaus apygardos administracinis teismas, nagrinėjantis prieš 4 metus atleistų konsulų bylas.

REKLAMA

Septyni Rusijos ir Baltarusijos atstovybėse dirbę konsulai įtariami kyšių ėmimu iš turistinių firmų už tarpininkavimą išduodant Lietuvos vizas. Iš jų buvo atimta teisė dirbti su valstybės paslaptį sudarančia informacija už tariamus kontaktus su užsienio specialiosiomis tarnybomis.

Jau kelerius metus buvę diplomatai bando savo interesus ginti teismuose, tačiau jie gali susipažinti ne su visais įrodymais, nes dalis jų yra valstybės paslaptis.

REKLAMA
REKLAMA

Konstitucinis Teismas teigia, kad su tokiais įrodymais teisiamieji negali susipažinti, nes nebeturi teisės dirbti su slapta informacija.

Konstitucinio Teismo nutarimo laukė ir Vilniaus apygardos administracinis teismas, nagrinėjantis nušalintojo Prezidento rėmėjo Rusijos piliečio Jurijaus Borisovo išsiuntimo iš Lietuvos bylą, kurioje kaip įrodymai yra pateikiama valstybės paslaptį sudaranti informacija.

Sprendimas įtakos turės ir dviems vadinamojo Saugumo skandalo dalyviams – Vytautui Damuliui ir Kąstyčiui Braziuliui. Buvę pareigūnai prašo teismo panaikinti Saugumo vadovo įsakymus, kuriais iš jų atimta teisė dirbti su slapta informacija, skirtos tarnybinės nuobaudos ir jie atleisti iš darbo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų