REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį pasaulį sukrėtusioje „Sikorsky S-76“ sraigtasparnio katastrofoje žuvo visi 9 žmonės, tarp kurių – ir Kobe Bryantas su dukra Gianna.

Sekmadienį pasaulį sukrėtusioje „Sikorsky S-76“ sraigtasparnio katastrofoje žuvo visi 9 žmonės, tarp kurių – ir Kobe Bryantas su dukra Gianna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo darbą tęsiantys tyrėjai atskleidė, kad visi sraigtasparniu skridę žmonės buvo netoli išsigelbėjimo. Atlikta analizė įrodė, kad sraigtasparnį nuo kalvos viršūnės skyrė vos nuo 6 iki 9 metrų. Už šios kalvos buvo ir daugiau panašaus dydžio kalvų, bet šie keli metrai būtų suteikę pilotui daugiau laiko išvengti katastrofos.

REKLAMA

1991 m. sukonstruotame sraigtasparnyje nebuvo įmontuota vadinamoji TAWS sistema, kuri perspėja pilotą, kai sraigtasparnis gali susidurti su kliūtimi. Nuo 2004 m. sraigtasparnio katastrofos Teksase, kai žuvo 10 žmonių, rekomenduota visiems sraigtasparniams naudoti šią sistemą, bet tai ir liko tik rekomendacija, o ne įstatymu, nes tokia sistema kainuoja apie 35 tūkst. JAV dolerių.

Negana to, sraigtasparnyje nebuvo ir kitų svarbių sistemų, kurios įrašinėtų piloto balsą ir skrydžio maršrutą. Tai gerokai apsunkino tyrėjų darbą.

REKLAMA
REKLAMA

„Anksčiau buvo argumentuojama, kad tokios sistemos yra per sunkios, todėl jų nenorima naudoti sraigtasparniuose. Dabar situacija pasikeitė. Tos sistemos sveria gal 2-3 kg. Nesuvokiama, kodėl jos nėra privalomos“, - stebėjosi buvęs Nacionalinės transporto saugumo tarybos vykdantysis direktorius Peteris Goelzas.

Jau anksčiau skelbta, kad įvykio vietoje buvo rastas piloto naudotas „iPad“. Taip pat pavyko rasti vieną mobilųjį telefoną ir keletą sraigtasparnio registracijos dokumentų.

Po maždaug 10 dienų Nacionalinė transporto saugumo taryba išplatins pirmąjį pranešimą apie atliktą tyrimą, tačiau galutinių išvadų reikės laukti dar ilgai – nuo 12 iki 18 mėnesių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį internete pasklido tikriausiai paskutinė K.Bryanto nuotrauka prieš sraigtasparnio katastrofą. Šeštadienį jį nufotografavo 13-metis Brady Smigielis, žaidęs „Mamba Sports“ akademijos salėje.

42-uosius metus ėjęs K.Bryantas sutartinai vadinamas vienu geriausių visų laikų NBA žaidėjų. 20 metų Los Andželo „Lakers“ klube praleidęs gynėjas 5 kartus tapo NBA čempionu, 18 kartų žaidė „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, 2 kartus tapo NBA finalų serijos MVP, o 2008 m. buvo išrinktas naudingiausiu reguliariojo sezono krepšininku. 2008 m. ir 2012 m. su JAV rinktine laimėjo olimpines žaidynes. Karjerą jis baigė 2016 m., paskutinėse rungtynėse pelnydamas 60 taškų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų