REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnai moterys, norėdamos pagerinti savo plaukų būklę, daug dėmesio skiria plaukų priežiūrai, tačiau visai pamiršta pasirūpinti galvos oda. O juk sveika, prižiūrėta galvos oda yra bene svarbiausias stiprių plaukų veiksnys.

Dažnai moterys, norėdamos pagerinti savo plaukų būklę, daug dėmesio skiria plaukų priežiūrai, tačiau visai pamiršta pasirūpinti galvos oda. O juk sveika, prižiūrėta galvos oda yra bene svarbiausias stiprių plaukų veiksnys.

REKLAMA

Kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ odos ir plaukų priežiūros ekspertė Laima Kairienė pataria, kaip teisingai pasirūpinti savo galvos oda norint atgaivinti ir sustiprinti plaukus.

Odos šveitimas

Gerai odos būklei užtikrinti šveitimas yra būtinas, ne išimtis ir galvos oda. Ant galvos odos patenka daug kosmetikos likučių, cheminių medžiagų naudojamų šampūnuose, kondicionieriuose, plaukų dažuose ar formavimo priemonėse, taip pat teršalų iš aplinkos.

Veikiama šių teršalų oda gali sudirgti, išsausėti, pradėti pleiskanoti, ar atvirkščiai – pernelyg riebaluotis, todėl būtina ją gerai nuvalyti. L. Kairienė rekomenduoja reguliariai atlikti galvos odos šveitimą.

REKLAMA
REKLAMA

Ši procedūra ne tik padeda pašalinti nešvarumus bei negyvų ląstelių sluoksnį, bet ir pagreitina ląstelių atsinaujinimo procesus. Plaukų svogūnėliai aprūpinami deguonimi, todėl plaukai sustiprėja ir greičiau auga.

REKLAMA

Galvos masažas

Trinkdamos galvą šampūnu ar tepdamos kaukę lengvais sukamaisiais pirštų judesiais kelias minutes švelniai pamasažuokite galvos odą. Ši maloni procedūra skatina galvos odos riebalų išsiskyrimą, padeda išvengti odos išsausėjimo ir pagerina kraujotaką, todėl plaukai gauna daugiau maistinių medžiagų, sustiprėja ir pradeda greičiau augti.

Tai vienas paprasčiausių ir mažiausiai laiko užimančių galvos odos priežiūros žingsnių. Jeigu jūsų plaukai linkę greitai riebaluotis, juos masažuoti reikėtų rečiau, kadangi taip aktyvinamos galvoje esančios riebalinės liaukos.

REKLAMA
REKLAMA

Atkreipkite dėmesį į plaukų priežiūros produktų sudėtį

Agresyvios plaukų priežiūros priemonių sudėtinės dalys gali sudirginti odą, todėl specialistė pataria vengti produktų, savo sudėtyje turinčių parabenų, sulfatų, dirbtinių dažiklių ar kvapiklių. Anot ekspertės, geriausia rinktis kuo natūralesnes, augaliniais aliejais, mineralais ir vitaminais praturtintas priemones, kurios puoselėja plaukus.

Agresyvios sudėties produktai gali greitai pagerinti plaukų būklę, tačiau toks poveikis būna trumpalaikis ir dažniausiai matomas tik iš išorės – priemonės gerina plaukų išvaizdą, tačiau kenkia plauko struktūrai iš vidaus. Natūralios priemonės veikia atvirkščiai – dažnai rezultatas pasimato tik po kurio laiko: ilgainiui plaukų būklė pagerėja tiek iš vidaus, tiek iš išorės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reguliarus plovimas

Plauko gyvybingumą gali palaikyti tinkamas bei reguliarus plovimas. L. Kairienė pabrėžia, kad kasdienis plaukų plovimas sausina galvos odą, todėl pataria plaukus plauti pora kartų per savaitę. Atkreipkite dėmesį į  vandens temperatūrą ir kietumą – kuo vanduo kietesnis ir karštesnis, tuo labiau jis kenkia plaukui.

Jeigu nemėgstate vėsaus dušo, tuomet bent maudynių gale plaukus perskalaukite vėsiu vandeniu, taip plaukai ims žvilgėti. O jeigu jūsų namuose ganėtinai kietas vanduo, jį suminkštinti galite įpylus citrinos sulčių, acto ar sodos – plaukai įgaus dar daugiau spindesio.

Po plaukų plovimo nepulkite iškart džiovinti galvos plaukų džiovintuvu. L. Kairienė pataria kiek palaukti, kol plaukai natūraliai pradžius ir tik tuomet naudoti džiovintuvą. Džiovinimo metu pasirinkite vėsią srovę, ir nelaikykite feno per arti galvos odos. Specialistė taip pat rekomenduoja bent kartą į mėnesį plaukus atgaivinti giliai valančiu šampūnu – jis pašalina ne tik paviršinius nešvarumus, bet ir įsisenėjusius priemonių likučius, kurie apsunkina plauką.

REKLAMA

Saugokite galvos odą ir plaukus

Oda turi būti apsaugota tiek šiltuoju, tiek šaltuoju metų laiku. Žiemą plaukus dirgina šaltis, temperatūrų skirtumai, vėjas, nuolat prie plaukų besiliečiantys šalikai ir kepurės. Norint plaukus apsaugoti nuo šalčio nešiokite galvos apdangalą ir reguliariai plaukus maitinkite drėkinamosiomis kaukėmis. Vasarą taip pat stenkitės apsaugoti galvą kepure ar skrybėle, kad jūsų galvos oda nenukentėtų nuo kenksmingų saulės spindulių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų